Na še večjo jezo voznikov, ki morajo hitrost vožnje na odseku spustiti na 100 kilometrov na uro, pa na nobeni strani ni videti bistvenih premikov na področju obnovitvenih del, ki so razlog, da je počivališče zaprto.

Na Darsu so nam pojasnili, da je zapora postavljena v skladu z veljavnimi pravili, čeprav je v tem primeru že ukrepal inšpektorat, ki je po pregledu stanja Darsu naročil več sprememb za večjo pretočnost prometa. "Ker je delovišče na območju počivališča in njegove okolice, je postavljena modificirana A-1 zapora odstavnega pasu (table pokončne zapore so umaknjene v odstavni pas za 0,5 metra od robne črte, zato je vozni pas v neokrnjeni širini 3,75 metra, z omejitvijo hitrosti na 100 kilometrov na uro," so nam pojasnili.

Na Darsu so še pojasnili, da so dela na počivališču Povodje stekla takoj po postavitvi zapore. "Dela na vodovodnem priključku do vodomernega jaška, ki jih je organiziral Dars, so bila zaključena v začetku junija," so pojasnili in dodali, da je od priklopa na javno vodovodno omrežje pa do vodomernega jaška približno 110 metrov. "Za ta del vodovodnega omrežja je Komunala Vodice izrazila zahtevo, da montažna dela izvedejo oni. Po njihovem zagotovilu naj bi bil vodovod fizično izveden še v tem tednu, kar se je tudi uresničilo," so še dodali.

Dela so torej zaključena, zato naj bi omenjeno zaporo na trasi avtoceste umaknili in uredili samo zaporo počivališča, najpozneje do petka, 15. junija.

Ob gorenjski avtocesti bodo tako očitno tudi med sezono vsa manjša počivališča zaprta, turisti pa se bomo lahko ustavili na Jesenicah, Radovljici in Voklem. O ozadju zaprtja tako počivališča Lipce kot Povodja naj bi bil spor med Janezom Tičarjem in Darsom, več o tem pa si lahko preberete tukaj. "Dokler počivališča ne bo možno urediti tako, da bo obiskovalcem zagotavljalo varno uporabo, bomo v soglasju s prometnim inšpektoratom počivališče do petka zaprli na način, da zapora ne bi več segala v prečni profil avtoceste oziroma vozišča," so še pojasnili na Darsu.