Kot je pojasnil direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljana Blaž Peršin, je storitev namenjena popularizaciji razstave Več glav...iz kiparske zbirke Mestnega muzeja Ljubljana...več ve in muzejske stroke. Na razstavi je na ogled 59 portretov oseb, ki so zaznamovale življenje v Ljubljani na političnem, gospodarskem in kulturnem področju.

Muzeji imajo s simbiozo z novimi tehnologijami in mediji možnost dostopa do novih, predvsem mlajših občinstev, hkrati pa jih je možno izvrstno uporabljati pri novih muzejskih, galerijskih in likovnih postavitvah, je še dejal Peršin.

Iz petih na deset postajališč

Na izbranih avtobusnih postajališčih po Ljubljani lahko uporabnik prek brezplačne brezžične povezave dostopa do interneta. Ko to stori, se mu najprej prikaže spletna stran Muzejev in galerij mesta Ljubljana, nato pa lahko uporabnik prosto brska po svetovnemu spletu.

Dostop do interneta je trenutno omogočen na avtobusnih postajah Aškerčeva, Konzorcij, Klinični center, Gospodarsko razstavišče in Bavarski dvor.

Prihodnji teden bodo storitev razširili na deset ljubljanskih avtobusnih postajališč, kasneje pa se bodo projektu vključili še drugi oglaševalci, je pojasnil Tomo Glažar iz podjetja Sonce.net, ki je razvilo storitev skupaj s partnerji Europlakat, Siel in Si.mobil.