S kakšnimi mislimi boste odšli v četrtek na start v Celje?

Letošnja trasa bo zelo težka, nedvomno. Tudi pripravljen sem dobro. Vendar mi trasa ne ustreza najbolj. Speljana je za Janija Brajkoviča. Zagotovo. A grem tja z mislijo, da lahko zmagam.

Vendar ste v tej sezoni že zelo dobro odpeljali vožnjo na čas na Poljskem.

Res je, tam sem kar dobro odpeljal. Vendar je Jani Brajkovič v tej prvini za dva razreda boljši. Tudi po tem kar je dokazal na Dauphine.

Ali pričakujete, da bo ekipa Astana z Brajkovičem in Gorazdom Štangljem v spremljevalnem avtomobilu lahko kontrolirala potek dirke?

Ne vem. Odvisno, kako se bo dirkalo. Vendar jih je kar nekaj, tudi ekipa Adria Mobil, ki v kraljevski etapi čez Soriško planino, Pokljuko in Soriško ali že prva dva dni nima kaj čakati. Treba bo napasti. Veliko nas mora to narediti, da se lahko kaj zgodi.

Vozite v avstrijski ekipi. Je tudi to vplivalo na dober začetek sezone?

Seveda. Lani je bilo pač treba delati za druge. Zdaj pa je bolj sproščeno, ekipa je manjša. Drugi, razen Totschniga, so mlajši. Glede na proračun ekipe je ekipa dobro organizirana. Lani v Perutnini pa smo imeli vrhunske rezultate, glede na to, kako so bile stvari organizacijsko vodene.

Kaj vam pomeni dirka Po Sloveniji, glede na to, da bo to vaš osmi nastop v petih različnih klubskih dresih?

Na največjo domačo dirko sem vedno zelo rad prišel. To zagotovo velja za vsakega slovenskega kolesarja. Če kdo reče drugače, taji. Poleg tega dirka vseskozi pridobiva na veljavi tudi v tujini, prihajajo vedno boljše ekipe. Poleg tega je to tudi dober termin dirke. Večina se pripravlja za nastop na državnem prvenstvu, kar je za mnoge zelo pomembna dirka. Iz Slovenije na Tour jih ne gre veliko.