Jurinčič je pojasnil, da so za pripravo promocije zbirali ponudbe in da je bila Primorska.info izbrana, ker je bila najbolj ugodna. Ker je šlo za naročilo manjše vrednosti, pa javnega zbiranja ponudb niso opravili. Zanikal je, da bi Primorska.info izbrali zato, ker sta s Koklom strankarska kolega v koprski SD. Na zadnji konferenci, na kateri je Kokl ponovno postal predsednik, saj ni imel nobenega protikandidata, je Jurinčič celo postal član predsedstva koprske SD. "To nima nobene zveze s tem," zatrjuje Jurinčič, čeprav je Kokl na konferenci delegatom jasno povedal, koga naj izvolijo v predsedstvo, in med njimi je bil tudi Edelman Jurinčič. Konkurenco so izločili že na samem začetku.

Dijaški in študentski dom Koper je podjetju Primorska.info, ki upravlja istoimenski spletni portal, nakazal denar v štirih obrokih, prvega sredi junija lani, zadnjega pa januarja letos. "Dogovorili smo se za obročno plačilo, ker je bilo to bolj ugodno za vse," pravi Jurinčič in dodaja, da se je promocija prek Primorska.info poznala tudi na prometu dijaškega doma. Zato naj bi nekaj podobnega ponovili tudi letos, vendar za manjši znesek, za okoli 4000 evrov.

Dom je v lanskem letu posloval pozitivno in je ustvaril 64.000 evrov dobička. Ker je precej dotrajan, na kar so pred časom opozorili dijaki in študentje, so večji del dobička namenili obnovi sanitarij in sob. Potrebnih pa bo še kar nekaj investicij, zato nekateri menijo, da naj vodstvo denar raje nameni obnovi kot pa promociji prek Primorska.info. Dom med poletnimi meseci tržijo, v njih nastanijo turiste, ki za nočitev z zajtrkom odštejejo 16 evrov.