Prvi turnir treh držav Société Générale Pro Am (Société Générale three nations Pro AM cup) je potekal v znamenju povezovanja. Tri sestrske banke skupine Société Générale - SKB, Splitska banka in Société Générale Srbija, so minulo soboto na Mokricah stopile skupaj, da bi obstoječim in potencialnim strankam v regiji predstavile četrtega partnerja, Société Générale Švica, ki ima dolgo tradicijo v zasebnem bančništvu.

"V SKB smo veseli, da tokrat izpostavljamo kot eno najbolj pomembnih vrednot, ki jo delimo v Skupini Société Générale z našimi sodelavci, strankami in poslovnimi partnerji - moštveni duh. Dogodek, ki povezuje štiri poslovne enote, je dokaz, da naš moto graditve moštvenega duha ni zgolj reklo, ampak resničnost," je izpostavil Gerald Lacaze, glavni izvršni direktor banke SKB, ki sta se mu na golf zelenicah ob gradu Mokrice pridružila Frédéric Coin, predsednik izvršnega odbora Société Générale Banke Srbija in André-Marc Prudent, predsednik uprave Splitske banke. Samo zadnji je odigral 18 lukenj in se pošalil, da je kot član organizatorjev naredil vse, da bi ne zmagal. "In uspelo mi je," je dodal in sprožil med kolegi salve smeha.

Dobri golfisti in dobri bankirji so si podobni

V zelo sproščenem duhu je potekalo druženje bankirjev, ki ji je sledila peturna igra golfa na razgibanem terenu ob srednjeveškem gradu Mokrice. Kot je povedal Alexandre Liebmann iz Société Générale Private Banking Swiss, lahko med igro golfa in bančništvom potegnemo številne vzporednice. "Golfisti potrebujejo dobro opremo, bančniki pa dobro ponudbo, da ustrežejo potrebam, oboji morajo biti natančni, videti morajo celotno igralno polje oziroma širšo sliko, da bi lahko izvedli prave poteze, in ne nazadnje biti morajo potrpežljivi, ker gre tako pri golfu kot pri bančništvu za prizadevanja na dolge proge. Ni zmage po zgolj enem dobrem udarcu. Potrebna je prizadevnost, nenehno učenje in prilagajanje, da igra postane konstantno dobra. Tudi zato bomo podprli še veliko turnirjev," je obljubil Liebmann. Njegova kolegica Lucia Orviska, ki je odlično opravila pomemben del organizacije, je dejala, da je ideja za turnir zrasla natanko pred enim letom prav na igrišču na Mokricah, in izrazila veselje, da smo idejo uspeli uresničiti v tako kratkem času.

Med strankami veliko navdušencev nad golfom

"Med obstoječimi in potencialnimi premožnimi strankami zasebnega bančništva je veliko navdušencev golfa, ki je šport, ki ga Skupina Société Générale podpira že vrsto let, zato verjamemo, da je organizacija tovrstnega dogodka v prijetnem okolju tudi priložnost, da se bolje spoznamo in zgradimo še močnejše partnerstvo," je dodal Lacaze. Izpostavil je, da je od nedavnega odprta nova SKB poslovalnica v Ljubljani, v kateri strankam nudijo storitve in produkte zasebnega bančništva.

Razvoj sinergij in skupnih ciljev

Prudent iz Splitske banke je pred časom delal na čelu banke SKB, zato je na turnirju srečal veliko slovenskih poslovnih partnerjev, znancev in prijateljev. Splitska banka je bila najmlajša banka na turnirju, Société Générale je namreč to banko prevzela na Hrvaškem leta 2006, v Srbiji pa posluje že uspešnih 35 let. Prvi mož vodilne banka na srbskih tleh je Slovenijo obiskal prvič in z golfisti tokrat le prijazno poklepetal. S soprogo pa sta obljubila, da bosta prihodnjič sodelovala in se do takrat naučila osnov golfa. Možnost za poslovno povezovanje in mreženje na golfiščih so vodilni možje treh bank izjemno pohvalili: "Mrežo, ki jo spletamo in jo bomo tudi v prihodnje, želimo izkoristiti za širjenje izkušenj in še tesnejše povezovanje," so si bili enotni. "V sedanjih gospodarskih razmerah si moramo prizadevati za razvoj sinergij, kadar koli in kjer koli je to mogoče, in se osredotočiti bolj kot kdaj koli prej na skupne poslovne cilje ter strategije. To je tisto, za kar smo si v Skupini Société Générale začeli prizadevati že pred leti," so dejali.

Slavili Srbi

Čeprav je prvi turnir Pro Am treh držav potekal v prijateljskem duhu, je šlo temu navkljub za tekmovanje. Najboljši golfisti so bili razglašeni ob slavnostni večerji v Hotelu Grad Mokrice. Kot država je slavila Srbija in visoko dvignila zasluženi pokal, saj se je tudi med ekipami najbolje odrezala prav srbska. Sestavljali so jo igralci Nebojša Iković, Milena Iković, Dragan Marković in pro Danilo Kraljevič. Drugo ekipno mesto je pripadlo slovenski ekipi v zasedbi pro Janez Grilc ter amaterji Jože Prosevc, Florjan Velikajne in Samo Zalokar. Ekipno tretjega mesta pa se je razveselila slovensko-hrvaška naveza v zasedbi Christian Fadini (pro), Gorazd Bizjak, Željko Marić in Velimir Čerkez. Med profesionalci so se na tretje mesto z enakim številom točk uvrstili Darko Ljubanović, Danilo Kraljević in Bogdan Palovšnik, drugo mesto je pripadlo Christianu Fadiniju, slavil pa je Janez Grilc, ki je domov odnesel ček za 500 evrov. Navdušen je ob prejemu nagrade izrazil željo, da bi turnirji tega tipa postali stalnica. Med amaterkami je bila najboljša Jelena Đorđević, med amaterji pa Dragan Marković. Najdaljši udarec je uspel Matjažu Arzenšku s 265 metri med moškimi in Marjeti Žajber s 168 metri med ženskami.

Zadovoljstvo in spodbudni obeti

Biljana Damjanovič, direktorica zasebnega bančništva v Société Générale Banka Srbija je bila navdušena nad uspehom svoje države. "Zelo smo zadovoljni s potekom dneva in organizacijo. Ker smo zmagali, upam, da se prihodnje leto vidimo v Beogradu, da izrečemo dobrodošlico slovenskim in hrvaškim prijateljem," je povedala in obljubila, da se bo do prihodnjega leta tudi ona naučila golfa, da se bo lahko pridružila svojim strankam in poslovnim partnerjem. Srbski kolegici sta se ob podelitvi nagrad pridružili Klementina Prosenc in Jasmina Bilonić, direktorici privatnega bančništva v SKB in Splitski banki, ki sta izrazili navdušenje nad idejo za nadaljevanje turnirjev.

Uspešno povezali tri narode

Carole Jauffret z oddelka za marketing švicarske enote Société Générale se je sredi zelenih ravnin, obkroženih z mirom in lepoto narave, udeležila šole golfa. Okusila je, zakaj so nekateri zaljubljeni vanj, in obenem spoznala, kako zelo zahteven je. "Izbrali smo zelo lep kraj, da smo povezali tri narode. Ta nova oblika sodelovanja je zelo pomembna za nas in želimo si njenega nadaljevanja v duhu vodila banke Société Générale, da moštveni duh gradimo skupaj!"