"Vogel je umeščen v čudovito okolje z neverjetnim razgledom na okoliške gore in seveda na Triglav, v dolini pa na prekrasno Bohinjsko jezero," ta prekrasni prostor v osrčju naravnega Triglavskega parka opisuje predsednik uprave Žičnic Vogel Bohinj Boštjan Mencinger, ki je vodenje družbe prevzel letošnjega marca. Pravi, da se je z gradnjo nove gondole in novimi napravami Vogel prav gotovo začel razvijati v sodobno smučišče. "Trenutno se predvsem ukvarjamo z dodatno ponudbo v poletnem času in s pregledi žičniških naprav ter se počasi pripravljamo na zimsko sezono."

Ena letošnjih novosti je 1,4 kilometra dolga krožna sprehajalna učna pot - Informacijska pot Vogel, katere namen je opozoriti na nekatere morda manj očitne zanimivosti, ki se skrivajo med na videz nekoliko neprivlačno smučarsko infrastrukturo. Pot, za katero ne potrebujete posebne opreme - kljub temu je priporočljiva planinska obutev in morda pohodne palice -, je opremljena z informacijskimi tablami, s pomočjo katerih lahko spoznavamo okoliške vrhove, tamkajšnjo živalstvo in rastlinstvo ter zgodovino smučišča. Del poti je vključen tudi v turistično sirarsko pot, ki nas popelje na bližnjo planino Zadnji Vogel, kjer lahko v polenih mesecih poskusimo tudi katero od sirarskih dobrot. Vogel privablja številne ljubitelje gora, saj ponuja vrsto možnosti za planinske ture. Med drugim se lahko odpravimo na Šijo, Rodico, Črno prst in na vrh Vogel (1922 m), po katerem je območje smučišča Vogel dobilo ime.

"Informacijska pot Vogel pa ni edina letošnja novost, med drugim smo z binokularjem opremili razgledno točko, v prostorih zgornje postaje nihalke nad lokalom Viharnik je na ogled razstava o soški fronti z naslovom Velika vojna v Krnskem pogorju, z gradnjo dvigal na obeh postajah nihalke pa smo dostop na Vogel omogočili tudi gibalno omejenim osebam," Mencinger opisuje tudi druge letošnje novosti poletne ponudbe Vogla in dodaja, da so v urejanju še kolesarski park in razširitev pravljične dežele z Ukanca tudi na Vogel, v sodelovanju z Gorenjskim muzejem pa je predvidena tudi ureditev arheološkega najdišča.

Za tiste, ki želijo poleg Vogla obiskati tudi druge znamenitosti Bohinja, so letos po zelo ugodnih cenah pripravili različne pakete Bohinja, ki obiskovalcu ponudijo celovito doživetje Bohinja in pomenijo odlično izbiro tudi za enodnevni izlet.