Virant je danes zjutraj pred mandatno volilno komisijo branil spremembo poslanskega zakona, s katero se znižujeta višina in tudi čas prejemanja nadomestila poslancev in ministrov po prenehanju mandata. Sprememba bi veljala tudi za bivše poslance, ki bi pravico do nadomestil izgubili po osmih mesecih, je pa nekoliko nejasno, ali bi novost veljala tudi za bivše ministre.

S Pozitivne Slovenije so sporočili, da se je Maša Kociper ob tem pridružila mnenju poslanca Matjaža Hana (SD), da "z demagogijo ni mogoče reševati preteklih napak". Ob tem je predsednika DZ spomnila, da je po izteku svojega ministrskega mandata kljub drugim visokih prihodkom prejemal nadomestilo plače vseh dvanajst mesecev, pri čemer je kot bivši minister in državni sekretar zagotovo vedel, da ravna v nasprotju z zakonom, ki zagotavlja nadomestilo tistim nekdanjim funkcionarjem, ki nimajo drugih virov za preživljanje.

PS: Kociprova se je Virantu že opravičila

"S tem je izigral zakon o poslancih in kršil zakon o dohodnini, pa tudi etični kodeks, katerega avtor je bil prav on sam," pojasnjujejo v PS in dodajajo, da je bila zaradi vsega omenjenega poslanka mnenja, da je Virant zadnji, ki bi smel moralizirati o pomenu visokih etičnih in moralnih standardov v politiki, pri čemer je uporabila slikovito primerjavo. Kociprova je Virantu sicer rekla: "Vi morate molčati, biti tiho in v kotu sedeti."

Poslanka se je kasneje predsedniku državnega zbora Gregorju Virantu za omenjeno izjavo opravičila in pojasnila, da ni želela biti nespoštljiva in da je bila njena izjava mišljena kot kritika nekaterih njegovih preteklih dejanj, nikakor pa ne kot žalitev njega osebno, so sporočili iz PS.

Noveli zakona o medijih se obeta podpora, obstajajo pa pomisleki o interesnih povezavah