V letu 2011 je sicer imela Marriba dobrih 6 milijonov evrov prihodkov, vendar to ni bilo dovolj, saj so bile finančne obveznosti višje. Postopek prisilne poravnave je bil zato uveden pred dnevi, Jenko pa je prepričan, da bo družba z racionalizacijo poslovanja ustvarila zadostne finančne vire za poplačilo upnikov in hkrati zagotovila sredstva za nadaljnji razvoj.

"Mi smo recimo prodali veliko kakovostnejših rib, recimo kovačev, danes je te prodaje le za vzorec. Ljudje nimajo denarja in to se pozna. Poleg tega je tu tudi konkurenca, ki prodaja pod ceno, težave so tudi s kupci, ki so prav tako zašli v finančne težave in so zato plačilno nesposobni," je povedal Jenko, ki je zagotovil, da se družba zdaj že pobira. Med ukrepi, ki so jih bili prisiljeni sprejeti, so bila tudi odpuščanja. Če je v najboljših časih izolsko podjetje zaposlovalo več kot 30 ljudi, jih je danes tam samo še 15. "Znižali smo tudi plače, saj drugače ni šlo," je dejal Jenko in dodal, da je Marriba zdaj ponovno začela kupovati večje količine rib na oddaljenih tržiščih, kar se že pozna pri poslovanju.

Jenko zagotavlja, da njihovi kupci postopka prisilne poravnave ne bodo občutili. Tudi ribarnica v Izoli bo še naprej zgledno založena. Marriba je namreč v letu 2008 prevzela upravljanje izolske ribarnice, za katero je sredstva namenila izolska občina in evropski skladi. Tam so vsem slovenskim ribičem zagotovili neposredno prodajo svojega ulova, pred tem so ribiči svoj ulov prodajali kar na barkah, kjer pa razmere zagotovo niso tako dobre kot v ribarnici. To se po Jenkovih besedah ni spremenilo.