Ljubljana Nocoj bo v Križankah premierni urbani UF! festival, ki ga je pripravil CUK Kino Šiška, glasbeni dogodek pa bo postregel s kar dvema zvezdniškima izvajalcema, in sicer Crystal Castles in The Ting Tings.

Crystal Castles je kanadski elektro-punk duo, ki trenutno končuje snemanje svojega tretjega albuma, izid katerega je napovedan za letos poleti. Koncerti dua veljajo za pravo atrakcijo odrske eksplozivnosti in provokativnosti, nastop na UF! festivalu pa bo edini v širši regiji, saj bo Crystal Castles to poletje mogoče videti le še na nekaj nastopih na izbranih festivalih v Franciji, Španiji in Veliki Britaniji. Angleški alterpop dvojec The Ting Tings je pred tremi leti zaslovel z megahitom That's Not My Name, na UF! festival pa Jules De Martino in Katie White prihajata z novim albumom Sound From Nowheresville, ki ga že vso pomlad uspešno promovirata na razprodanih turnejah in velikih festivalih po Severni in Južni Ameriki ter Evropi.

Nastopil bo tudi Willy Moon, novo ime glasbene scene, ki osvaja z unikatnim glasbenim stilom in samosvojo pojavo ter fascinira ne samo glasbeni svet, ampak tudi modne medije. Prva dva singla, Yeah, Yeah! in I Wanna Be Your Man, že postajata uspešnici in napovedujeta debitantski album, ki naj bi izšel konec leta. Domače sile bodo zastopali N'Toko, dvojec New Wave Syria in skupina Barely Modern, za didžej podporo bosta poskrbela Nati Katchi in Šušu (Fuknena), za vizualno pa Marmelada 2 (Bienale neodvisnih). nr