Steve Jobs je na čelu podjetja Pixar, ki je poslovalo s Pentagonom, leta 1988 potreboval potrdilo za dostop do tajnih podatkov, zaradi česar so preiskali njegovo preteklost. Revija Wired je tako objavile prepise teh Pentagonovih zaslišanj.

Po poročanju portala Wired je v tem dokumentu zabeležena tudi Jobsova zgodovina uporabe prepovedanih substanc, kakor tudi zapis o njegovi aretaciji. Dokument tako dodatno pojasnjuje nekatere že od prej poznane navedbe, ki so se pojavili v njegovem dosjeju FBI-ja.

Jobsa so aretirali leta 1975, ko je bil še najstnik, in sicer zaradi neplačila kazni za nepravilno parkiranje. S prepovedanimi substancami kot so marihuana, hašiš in LSD pa se je srečal tri leta prej.

"LSD sem jemal samo dve leti, od 1972 do 1974, v tem času sem ga vzel le deset- do petnajstkrat. Dal sem ga na kocko sladkorja, ponavadi pa sem ga zaužil, ko sem bil sam. Ne morem z besedami opisati, kako je deloval name, a je bila to pozitivna življenjska izkušnja, za katero mi ni žal, da sem jo doživel,“ je svojo konzumacijo drog pred leti pojasnil Jobs.