Hamilton je z današnjim zmagoslavjem prevzel tudi vodstvo v skupni razvrstitvi. Po sedmih dirkah je zbral 88 točk, sledita mu Španec Fernando Alonso (Ferrari) s 86 in Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) s 85 točkami.

Sezona SP se bo nadaljevala 24. junija, ko bo na sporedu VN Evrope v Valencii.

Letošnja sezona je izjemno zanimiva in izenačena, na dosedanjih sedmih dirkah pa se je kar sedem dirkačev povzpelo na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Po zmagoslavju Britanca Jensona Buttna v avstralskem Melbournu, Španca Fernanda Alonsa v malezijskem Sepangu, Nemca Nica Rosberga v kitajskem Šanghaju, Nemca Sebastiana Vettla v Bahrajnu, Venezuelca Pastorja Maldonada v Barceloni in Avstralca Marka Webbra v Monte Carlu se je današnja preizkušnja v Montrealu razpletla po željah Hamiltona, sicer svetovnega prvaka iz leta 2008.

Vettel je v uvodnem krogu ubranil prvo mesto iz sobotnih kvalifikacij in vodilno mesto zadržal vse do prvega postanka v boksih, po 16. krogu pa se je na čelo kolone prebil Hamilton. Do 50. od 70 krogov je nadziral tekmece na montrealski stezi Gilles Villeneuve, po drugem postanku v boksih pa zdrsnil na tretje mesto. Na prvo mesto se je prebil Alonso, tesno za njim pa je bil Vettel.

A dotlej vodilna dirkača se nista odločila za drugi postanek, Hamilton pa je s pridom izkoristil obrabljene pnevmatike svojih tekmecev. Osem krogov pred koncem dirke je najprej dohitel in prehitel Vettla, dva kroga pozneje pa še vodilnega Alonsa in na koncu zanesljivo zmagal.

Vettla in Alonsa sta v izdihljajih dirke prehitela tudi "senzaciji" današnje dirke Grosjean in Perez. Grosjeanu se je za razliko od Vettla in Alonsa obrestovala strategija enega postanka, dirke pa ponovno ni končal sedemkratni svetovni prvak, Nemec Michael Schumacher (Mercedes) je zaradi tehničnih težav z zadnjim krilcem dirko neslavno končal v 47. krogu.

"Najprej bi čestital Grosjeanu in Perezu, a največje čestitke si zasluži moja ekipa, ki je v Montrealu dokazala, da nikoli ne odneha. Današnjo zmago posvečam svojim privržencem, ki so mi v zadnjem času poslali številna sporočila z lepimi željami in besedami spodbude," je uvodoma dejal Hamilton in dodal: "Vedel sem, da bo današnja dirka zelo težka, a verjemite mi, da sem užival v vsakem njenem krogu."

Navdušenja ni skrival niti drugouvrščeni Grosjean, po koncu dirke pa je dejal: "Pred dirko smo razmišljali o enem postanku. Nekoliko trše gume so se dobro obnesle, pa tudi dirkalnik je vseskozi odlično deloval. V Montrealu smo dosegli fantastičen izid."

Sezona SP se bo nadaljevala 24. junija, ko bo na sporedu VN Evrope v Valencii.