Trbovlje Peter Rauch se bo na razstavi, ki poteka pod okriljem festivala Fotonični trenutki, predstavil s serijo Objekti in projektom Dogodek. Po besedah likovne kritičarke in teoretičarke Petje Grafenauer je v avtorjevih fotografijah "nekaj, kar se kot neprijetno darilo priplazi v gledalca, ki je ugodil želji podobe. Ta nekaj se lahko razkrije prav zato, ker podobe, ki jih išče in izbira fotograf, predstavljajo znano, neprivlačno ali vsakdanje, hkrati pa niso enostavne". Dodaja pa še, da fotografije ne izjavljajo ničesar drugega kot to, kar so. To povzroči, da se, ko jih gledamo, v nas naseli nelagodje, saj ne razkrivajo, ne kje ne zakaj so nastale. Enostavno kažejo odtisnjeno realnost na papirju.

Toda ta jasen, očiščen pogled opazovalcu omogoča, da se prebije do primarne izkušnje nelagodja, ki je v sedanji realnosti vse bolj prisotna. Razstava tako omogoča usmeritev pozornosti s pomočjo čutenja in razmišljanja, po mnenju nekaterih edine resnično družbeno koristne funkcije, ki jo lahko ponudi umetnost.

Za uvod v razstavo je Rauch pripravil dogodek, na katerem se bosta križala fotografija in performans. En medij se bo prelil v drugega in spet nazaj. "Dogodek o prenosih med izraznimi načini se bo v Objektih in Dogodku preobrazil v podobe podob o tem, kakšen je bil dogodek. Tisto, kar bo fotografu ostalo po dogodku, bo postalo material za naslednjo postavitev," je še zapisano v sporočilu za javnost. nr