Kako ste se počutili med ogledom filma o sebi, ki je sestavljanka arhivskega gradiva in raznolikih intervjujev?

Zelo sramežljivo. Občutki so nenavadni. Gledati posnetke o sebi je bilo zame vedno nekaj najhujšega. Tudi golov, ki sem jih dosegel, nikoli nisem gledal in jih še vedno ne, ker so to stvari, ob katerih se ne počutim dobro. Film je narejen profesionalno, zadovoljen sem z njegovo vsebino, zato se ljudem, ki so v film vložili ogromno truda, zahvaljujem.

V filmu ste nekatere posnetke videli prvič.

Da. Doslej še nikoli nisem gledal svojih golov, saj so že del zgodovine. Gledam naprej, sem v ustvarjalnih letih, zato jih bom gledal, ko bom v pokoju.

Dokumentarec je objektivna slika vaše kariere. V njem niso zajeti le svetli trenutki, ampak tudi manj lepi.

To je zame zelo pomembno. Kariera športnika niso le rožice, mnenja so različna, zato je zame pozitivno, da so zajeti različni pogledi ljudi, ki nimajo le lepega mnenja o meni. Prav je, da se to tudi pove, ker se tako oblikuje objektivna slika.

Čeprav sta si bila s selektorjem Srečkom Katancem v Južni Koreji na nasprotnih bregovih, sta v filmu ob pogledu z nekajletne distance pokazala karakter športnika, da se stvari uredijo v pozitiven zaključek.

Z leti postaneš zrelejši. Ne le jaz, ampak verjetni vsi, zato na stvari gledaš drugače. Ne nazadnje smo ljudje, ki smo skupaj preživeli marsikaj, v določenem trenutku so bile reakcije enega in drugega takšne, kot so bile, a to je preteklost. Ne glede na to, kaj se je zgodilo, sem prepričan, da bi bili prvi v vrsti, če bi eden ali drugi kar koli potreboval.

Danes Maribor s pripravami začenja novo sezono. S kakšno zasedbo in cilji?

S še kakovostnejšo zasedbo. S posoje se vračata Rep in Dodlek, zato bo konkurenca še ostrejša. Želja je čim manj sprememb v igralski zasedbi. Volaš se za zdaj vrača v Šerif v Moldavijo, ponavljam, za zdaj. V sezono gremo z igralci, ki so še vedno mladi in imajo željo, da naredijo nekaj več, torej še en podvig.

Torej uvrstitev v ligo prvakov.

To je težko napovedati. Najpomembneje je, da se prebijemo čez drugi krog kvalifikacij, ker nam to zagotavlja vsaj šest tekem Evropi. Veliko bo odvisno od žreba. Če premagamo prvo oviro, je mogoče prav vse, torej več kot šest tekem. Maribor je glede evropskih tekem zelo izkušena ekipa, ki zna igrati na rezultat. Če preživimo prvo sito, bo o napredovanju, torej o uspehu ali neuspehu, lahko odločala ena vratnica. Ne glede na to, s kom bomo igrali, ne bomo v podrejenem položaju.

Kljub visokim ciljem okrepitev z novimi igralci ne bo?

Ni nobene potrebe. Okrepitvi sta Dodlek in Rep. Ekipa je uigrana.

Maribor je edini klub v vseh športih v državi, kjer športni del preživlja samega sebe, torej si prisluži plače. Da so plače redne, je včasih treba prodati kakšnega igralca.

En prestop je dogovorjen, v prihodnjih dneh ga bomo objavili. A ni edini.

Bili ste ste igralec, zdaj ste športni direktor, imate najvišjo trenersko licenco Uefa pro. Ali je v vas želja, da bi se preizkusili tudi v vlogo trenerja?

Ta želja je z vsakim dnem večja.

Novi vrhunec vaše kariere bi bila vloga selektorja slovenske reprezentance.

Nimam takšnih utopičnih misli.

To niso utopične misli.

Zame so, ker nisem prepričan, da bom sploh kdaj dobil takšno povabilo. Če bi ga sploh kdaj prejel, sploh ne vem, če bi ga sprejel, ker je nogomet stvar trenutka. Če pustimo ob strani selektor, da ali ne, menim, da bi bil še uspešnejši nogometni trener, kot sem športni direktor.