Vid Tršan je v teku na 800 m pokazal, da je borec, ki da iz sebe na vsakem teku maksimum. Zadnjih osem dni se je boril z močnim prehladom, ki mu je vzel precej moči. Žan Kozan je bil njegov zajec 600 m, v ciljni strmini pa je Tršanu zmanjkalo malo moči za tek pod minuto in 50 sekundami (dva kroga je pretekel v času 1:50,30). "Lahko rečem, da sem zadovoljen. Sicer sem si želel teči pod minuto in 50 sekundami, a tudi ta dosežek je v teh razmerah dober," je pojasnil udeleženec letošnjega dvoranskega svetovnega prvenstva v Carigradu. "Menim, da je norma na nastop na evropskem prvenstvu v Helsinkih dosegljiva. Verjamem, da jo lahko dosežem ali se ji približam v četrtek v Velenju. Tam bo močna konkurenca, tek bo zvečer, zanesljivo bo letelo, koliko bo hitro, pa bomo videli," je sklenil Tršan.

V teku na 100 m je bila najhitrejša Kristina Žumer, ki je v kvalifikacijah dosegla čas 11,75, v finalu pa ni tekmovala, ker je hitela na brniško letališče, od koder je imela letalo do Helsinkov, kjer opravlja študijske obveznosti. V finalu je bila tako najboljša Hrvatica Sandra Parlov (11,91), ki je v fotofinišu za dve stotinki ugnala Merlene Ottey. Nastop 52-letne atletinje je bil nagrajen z aplavzom publike, veteranka pa je namenila nekaj spodbudnih besed mladim atletinjam, naj vztrajajo, saj bo njihov trud bo gotovo poplačan. Po besedah trenerja Srdjana Djordjeviča je trenutno v Sloveniji nekaj izjemno obetavnih mladih sprinterk, ki imajo vse pogoje, da se v kasnejših letih približajo dosežkom nekdanje slovenske sprinterske gazele Alenke Bikar.

Če ni bila Kristina Žumer uradno najhitrejša, pa je podvig uspel bratu Janu. S časom 10,58 je prepričljivo ugnal konkurenco. Žumer je bil tudi najhitrejši na 200 m (21,23), disciplini, v kateri ima tudi normo za nastop na EP. "Sem kar zadovoljen, a vseeno bi bil lahko malce hitrejši. Imam nekaj težav pri prehodu v maksimalno hitrost. Upam, da bom stopnjeval pripravljenost ter konec meseca v Helsinkih pokazal vrhunec," je po zmagi na 100 m povedal Jan Žumer. Pri ženskah je bila na 200 m prepričljivo najhitrejša Sabina Veit (23,95).