Šesti miting najvišje serije na svetu je že uvodoma postregel z izjemnim dvobojem v metu kopja. Čehinja Barbora Špotakova, svetovna rekorderka (72,28 m) in olimpijska zmagovalka iz Pekinga, je že z 68,73 m v prvi seriji presegla najboljšo znamko leta, ki jo je dosegla na diamantni ligi v Rimu. Tega izida potem kljub dolgim metom ni več presegla, zato pa je to uspelo Viljoenovi, bronasti z lanskega SP, ki je v petem poskusu z afriškim rekordom kot prva v sezoni presegla 69 m in zmagala.

Na 100 m je v teku A slavil svetovni prvak Yohan Blake (9,90). Dvaindvajsetletni Jamajčan je le za tri stotinke prehitel Kestona Bledmana iz Trinidada in Tobaga, tretji pa je bil Američan Michael Rodgers (9,99). Rojak slednjega, Tyson Gay, trikratni svetovni prvak iz Osake 2007, je po skoraj leto dni dolgi odsotnosti zmagal v teku B na 100 m z 10,00. Pri njegovem teku je pihal veter v prsi kar z -1,5 m/s.

Devetindvajsetletni Gay je imel v zadnjih letih veliko težav s poškodbami in je moral lani na operacijo. To je bila po napovedih njegova edina pripravljalna tekma za ameriško prvenstvo in olimpijske kvalifikacije konec meseca v Eugenu, kjer je lani na tem tekmovanju tudi zadnjič tekel.

Naslednji miting diamantne lige bo 6. julija v Parizu, pred tem pa bo od 27. junija do 1. julija evropsko prvenstvo v Helsinkih.