Dejal je, da je preteklost tista, ki nas določa, vendar je treba poudariti tisto, kar nas povezuje. Kot predsedniški kandidat Zver ocenjuje, da Slovenija mora biti prijazna država, v kateri bi bili vsi državljani prvorazredni.

V svojem nagovoru je opozoril, da je danes veliko pogrebnikov, ki želijo pokopati evro in EU. Meni, da se moramo zavzemati za takšno EU, ki ne bo ječa narodov, temveč takšna organizacija, v kateri bi se vsaka članica uveljavila kot zrela članica.

Odziv na Jankovićevo izjavo

Ob robu tabora se je Zver za STA odzval na sobotno izjavo predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, da bo v zvezi s predsedniškimi kandidati "uporabil Lukšičev stavek, ki je med kandidaturo za predsednika stranke dejal, da je glas za Boruta Pahorja glas za Janeza Janšo".

Zver meni, da gre za dokaj neprijetno strateško igro, ki pomeni poriniti Pahorja na desno in s tem njemu odvzeti kisik oziroma politični prostor. "Ampak jaz sem prepričan, da jim ta igra ne bo uspela. Slovensko volilno telo je že tako izobraženo, usposobljeno, ima določene izkušnje, da na tako velike 'štose' ne bo nasedlo," je še dejal Zver.

Predsednica NSi Ljudmila Novak pa je za STA povedala, da so Zvera podprli, ker ocenjujejo, da je dober kandidat, zelo širok človek z evropskimi izkušnjami in miroljuben. Prepričana je, da bo Zver imel dober, enak odnos do vseh državljanov.

Novakova: S kvorumom ne spodbujamo aktivnega državljanstva, zmagovala bo pasivnost