V podobni anketi pred letom dni je večina vprašanih menila, da bi bilo bolje, če bi na prestol za kraljico sedel njen vnuk, sin princa Charlesa, William, ki je sicer drugi v vrsti za britanski kraljevi prostor, poročajo tuje tiskovne agencije.

Princ Charles je imel v ponedeljek zvečer odmeven govor ob praznovanju diamantne obletnice vladanja kraljice Elizabete II., v katerem je svojo mamo opisal kot "posebno osebo".

V Veliki Britaniji so prejšnji konec tedna slovesno obeležili 60. letnico vladanja Elizabete II., danes pa rojstni dan praznuje kraljičin soprog, princ Philip.

Ta je moral prejšnjo nedeljo zaradi vnetja mehurja v bolnišnico, od koder pa so ga v soboto odpustili, tako da 91. rojstni dan praznuje doma. Kot so sporočili iz Buckingahmske palače, ob prinčevem rojstnem dnevu ne bo nobenih uradnih slovesnosti.

Princ Philip je bil v soboto od odpustu iz bolnišnice dobre volje in je na vprašanje, ali se počuti bolje, odgovoril: "Če se ne bi, ne bi šel domov."

Če bo princ Charles zasedel britanski kraljevi prestol, se bo v zgodovino vpisal kot britanski prestolonaslednik, ki je na to čakal najdlje doslej, poroča nemška tiskovna agencija dpa.