Philipa so morali zaradi vnetja mehurja v bolnišnico prepeljati v ponedeljek, ko je potekal vrhunec štiridnevnega praznovanja diamantnega jubileja vladanja Elizabete II., koncert pred Buckinghamsko palačo. Danes so novinarji opazili, da je princ bolnišnico zapuščal s počasno hojo, a brez pomoči. Zdelo se jim je tudi, da je dobro razpoložen.

90-letni princ je bil še v nedeljo skupaj s kraljico in ostalimi člani kraljeve družina na plovbi po reki Temzi, v kateri je v okviru praznovanja sodelovalo tisoč različnih plovil. Dogodek je zaznamovalo hladno in vetrovno vreme, kar je verjetno pripomoglo k vnetju.

Zaradi bolezni je zamudil več pomembnih dogodkov. Poleg koncerta je manjkal tudi na torkovi zahvalni maši v londonski katedrali Sv. Pavla ter na vožnji s kočijo po središču Londona. Ni ga niti na tradicionalni družinski fotografiji na balkonu Buckinghamske palače.

Z britanskega dvora so sicer danes sporočili, da princ "še naprej dobro okreva, zdravljenje pa bo nadaljeval doma". Ali bo nadaljnje okrevanje potekalo v Buckinghamski palači ali v dvorcu Windsor blizu Londona, niso razkrili. Prav tako še ni znano, ali bo lahko prihodnji teden izpolnil vse načrtovane obveznosti.