Slovenija je na letošnjem EP v Srbiji osvojila šesto mesto, Portugalska pa na velikem tekmovanju ni nastopila že od EP 2006 v Švici.

Reprezentanca Slovenije je v Srbiji prikazala odlične predstave in dosegla velik uspeh. Tudi zato ji na papirju pripada vloga favorita, a jo bo morala upravičiti in potrditi še na igrišču. Toda ne glede na vse sem prepričan, da je Slovenija vendarle premagljiva in da jo lahko izločimo ter se uvrstimo na SP v Španiji.

Kaj ste ugotovili v analizi igre Slovenije?

Slovenci igrajo zelo hitro, prav hitrost pa je njihov najmočnejši adut. A po drugi strani je njihova obramba precej luknjičasta, kar bi mi morali izkoristiti. Obe ekipi imata podoben slog igre, nam pa slovenski način ustreza. Vsekakor pa bodo na obeh tekmah odločale malenkosti.

In kateri naj bi bili aduti vaše ekipe?

Že na dveh kvalifikacijskih tekmah za EP v Srbiji smo dokazali, da se lahko s Slovenci povsem enakovredno kosamo. Zdaj igramo še bolj kakovostno in zrelo kot nekoč, zato imamo več možnosti kot kdaj koli prej. Naša glavna prednost pa bi seveda morala biti povratna tekma pred domačimi gledalci.