Ljubljana Brujeria je ekstremni metal bend, ustanovljen v Tijuani v Mehiki leta 1989. Njihovo ime izhaja iz španske besede za "čarovništvo". Njihove pesmi, ki jih pojejo v španskem jeziku, so povečini osredotočene na satanizem, antikrščanstvo, spolnost, priseljenstvo ali tihotapljenje drog. Zato njihovi koncert med drugim vključujejo tudi molitev za satana, ples z mačetami ali vzklike proti beli rasi. V glasbenem smislu prisegajo na agresivni hardcore, ki ga tu in tam začinijo z vložki tradicionalne mehiške glasbe.

Bend je imel na svoji dolgoletni poti številne težave, saj so ga zapustili nekateri člani in je zato nekaj let tudi miroval. Poleg tega ga v domovini dolgo niso odobravali, ker se je idejno napajal iz šokantnih dogodkov, povezanih s satanizmom, ki so Mehiko pretresli leta 1989. Zasedba, ki jo med drugim trenutno sestavljajo vodja Juan Brujo ter Pinche Peach, El Cycnico (Jeff Walker), Hongo (Shane Embury) in Podrido (Adrian Erlandsson), pripravlja četrto studijsko ploščo, prvo po albumu Brujerizmo iz leta 2000, ki je bil velika prodajna uspešnica in celo nominiran za grammyja leta 2001.

Za ogrevanje bodo poskrbeli Velenjčani Inmate, Deca debilane in obalni No Limits. Zadnji so svojo pot začeli že pred več kot dvajsetimi leti, a še vedno ponujajo energično koncertno izkušnjo, polno adrenalinskega punka, thrasha, skaja in hardcora, podkrepljenega z močnim (anti)političnim sporočilom. Inmate pa so pred kratkim izdali dolgo pričakovano in napovedovano debitantsko ploščo Free At Last. nr