Lanski podprvak je opravil dva ravninska kroga (37,6 kilometra) s povprečno hitrostjo 49,2 kilometra na uro. Kolesarka iz Ilirske Bistrice, za katero je to že četrti zaporedni naslov v kronometru, pa je v enem krogu dosegla povprečje kar 43,4. Prav to so podatki, ki v uri kolesarske resnice najbolj fascinirajo.

Razmere so bile vse prej kot idealne, saj je pihal močan vzhodnik. "Proti Dolu me je neslo tudi več kot 60 km/h, nazaj sem mukoma stisnil do 45, po cesti pa me je kar prestavljalo," je opisoval Robert Vrečer, ki je štirikratnega prvaka Gregorja Gazvodo (Ag2r) prehitel za 18 sekund, mladega Jana Polanca (Radenska) pa za minuto in 25 sekund. V prvem delu je še zaostajal, kar je bilo morda posledica dirke v četrtek v Švici, a je kot zadnji s startne liste imel kontrolo. "Največja muka ni bila dirka, pač pa osemurna vožnja, ko sem bil sam v avtu. A to sedaj ni pomembno. Lepo je zmagati," je priznal Vrečer, ki bo sedaj "zaporniški" dres Vorarlberga vsaj za "krono" zamenjal za majico prvaka. Lani ga je Brajkovič premagal za 22 sekund.

Tjaša Rutar - Trma , nesporna favoritinja, je zmagala zelo prepričljivo - minuto in 15 sekund pred Uršo Pintar. "Najbolj sem ponosna na povprečno hitrost 43 km/h. Imela sem dober ritem, čeprav je bilo nazaj iz Dola v BTC zaradi močnega nasprotnega vetra zelo težko. Čutim, da sem že dlje časa v zelo dobri formi, a žal tega nisem mogla pokazati. Upam, da bo sedaj več priložnosti," pravi. Na startni listi je bila tudi Polona Batagelj, ki ji je uspelo zdrveti skozi sito kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. "Na zadnji dirki v nedeljo v Filadelfiji v ZDA sem kar hudo padla. Še vedno me boli rama, zato se moram najprej pozdraviti," je izostanek opravičila Primorka.