Po podatkih v četrtek objavljene ankete o turističnih potovanjih domačega prebivalstva se je tako v letu 2011 59 odstotkov prebivalcev Slovenije, starih 15 let ali več, udeležilo okoli 1,790.000 daljših zasebnih potovanj, kar je v primerjavi z letom poprej po izračunih natančnih statistikov 7 odstotkov več potovanj in 2 odstotni točki več Slovencev, ki so si lahko privoščili biti za nekaj dni turisti.

40 milijard evrov naj bi po optimističnih scenarijih potrebovale španske banke, da bi pokrile finančne potrebe, a IMF je v svojem poročilu, ki ga bo objavil sicer šele v ponedeljek, predvidel tudi globoko recesijo v Španiji in zato celotno luknjo ocenil na 80 milijard evrov. Pri lanskem BDP približno 1300 milijard evrov zveni ta luknja povsem sprejemljivo, a doslej se je še vedno pokazalo, da so luknje, ki so jih sposobne v zdravo substanco zavrtati banke, precej bolj globoke od prvih predvidevanj. Nobene bojazni ni, da bi bilo reševanje desetih največjih španskih bank izjema. Še dobro, da je luknja v NLB velika le 510 milijonov evrov...

5558 dni je socialno demokracijo od zmage do zmage in do končnega poraza vodil en in edini Borut Pahor, nato pa so se delegati na sobotnem kočevskem kongresu odločili, da njihovega predsednika po vnetju srednjega ušesa nekoliko preveč zanaša v desno. Sicer le rahlo, tako da se nevarno pomika po sredinski črti ob gostem prometu iz nasprotne smeri, a kot je menilo 190 delegatov, je treba socialnodemokratski avto odločno potisniti v levo, da ne bi trčil ob interese nasproti vozeče desnice. Igor Lukšič, ki se po svojih besedah ne bo ustrašil radikalnega centriranja strankarskega avtomobila, tako da bo vedno bolj nosilo na levi rob vozišča, pa se ni mogel dolgo kopati v slavi novopridobljene funkcije, saj si je dolgoletni predsednik stranke za tolažbo po grobi zavrnitvi delegatov izbral nov izziv - postal bo predsednik države...

53-krat v zadnjih 4000 letih se je Venera sprehodila pred soncem, da bi Zemljanom pokazala, da se ne boji velikega Sonca. Ko je to storila v sredo, je vsaj Ljubljančanom storila krivico, saj je svoj izzivalni sprehod začela in končala kljub oblakom, ki so kot puritanska zavesa Ljubljansko kotlino branili pred pohujšljivim sprehodom Venere.

2,66 ure parkiranja v garažni hiši Fornače nad Piranom bi si lahko vsak mesec privoščili zavarovanci pri Vzajemni, če ne bi firma, ki prodaja zdravje, v sredo napovedala podražitve dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Tako pa morajo sedaj zavarovanci resno razmisliti - ali zdravje ali parkiranje.

66 let je na trgu zdržalo gradbeno podjetje Primorje, nato pa so ga v torek dolgovi in indiferentnost države pognali v stečaj. Na cesti bo - potem ko tudi čudežni ameriški rešitelj iz Icon Group ob prihodu na obisk ni prinesel kovčkov z denarjem - ostalo približno 700 delavcev, Primorje pa se bo na seznamu padlih pridružilo SCT, Vegradu, Gradisu, Konstruktorju... Takoj po objavljenem stečaju so se na dvorišče nekoč velikana usuli rubežniki in kot mrhovinarji pri še skoraj živem telesu kljuvali v shujšano telo, odvažali tovornjake, bagre, valjarje, lopate in kar je še zanimivega orodja.