Triindvajsetletni Vichot je bil del ubežne skupine osmih kolesarjev, ki je napadla že zgodaj v etapi, toda ključni trenutek dirke je nastopil šest kilometrov pred ciljem, ko se je mladi Francoz otresel ubežne sedmerice in sam prečkal ciljno črto. Drugo mesto v etapi je osvojil Španec Egoi Martinez, tretje pa Kazahstanec Dimitrij Fofonov, oba sta zaostala 26 sekund.

Od Slovencev je bil tokrat najboljši Kristijan Koren (Liquigas) na 16. mestu, Jani Brajkovič (Astana) je bil 35., Borut Božič (Astana) pa 117. Tako Koren kot Brajkovič sta za zmagovalcem zaostala 59 sekund, medtem ko je Božič ciljno črto prečkal s slabimi 17 minutami zamude.

Med etapo je sicer kazalo, da bi lahko bila majica vodilnega Wigginsa v nevarnosti, saj je zmagovalec dirke po Franciji Avstralec Cadel Evans skupaj z Italijanom Vincenzom Nibalijem napadel na spustu z Grand-Colombierja. Toda Britanec se je z borbeno predstavo 45 kilometrov pred ciljem znova priključil Evansu in ostal oblečen v rumeno.

V skupni razvrstitvi tako kljub kar razgibani etapi z nekaj vzponi povsem pri vrhu ni prišlo do sprememb. Še vedno vodi Wiggins z 38 sekundami naskoka pred Nemcem Tonyjem Martinom, tretji pa je Avstralec Michael Rogers z minuto in 20 sekundami zaostanka. Brajkovič se je povzpel na deveto mesto in za Wigginsom zaostaja 2:47 minute, Koren je 26. (+5:35), Božič pa 113. (+25:43).

Sobotna etapa bo gorska, na 167 kilometrih med Saint-Alban-Leyssejem in Morzinom bodo kolesarji morali premagati šest vzponov.

Contador ostaja pri Saxo Banku do leta 2015

Španski kolesar Alberto Contador, ki trenutno prestaja kazen zaradi dopinga, bo kolesaril za danski Saxo Bank do leta 2015, so sporočili iz moštva. Contador se bo k ekipi vrnil 5. avgusta, ko mu poteče dopinška kazen.

Lastnik Saxo Banka Bjarne Riis je pojasnil, da so moštvo, Contador in sponzorji vsi za nadaljevanje sodelovanja. "Ta odločitev pomeni, da lahko zdaj svojo pozornost usmerimo na gradnjo ekipe za prihodnja leta," pravi Riis.

Contador je dejal, da je bila odločitev o nadaljevanju sodelovanja s Saxo Bankom lahka, saj ga je moštvo podpiralo v zelo težkih trenutkih. "Res se veselim vrnitve na kolo. Želim si, da bi lahko vsakemu poplačal za podporo, upam, da z nekaj izvrstnimi rezultati," pa je dejal Contador.