Na Argonavtskih dnevih, ki bodo potekali do nedelje, 17. junija, se bo zvrstilo več deset glasbenih, športnih in kulturnih prireditev. Nocoj bodo ob slovesnem začetku tradicionalne prireditve oder v športnem parku zasedli orkester Simfonika in mešani pevski zbor Mavrica, so zapisali na spletni strani prireditve.

V soboto bodo številni domači in tuji glasbeni gostje popestrili letošnjo 20. prireditve Noč na Vrhniki. Goste bodo med drugim zabavali tudi skupina Kingston in Prljavo Kazalište. Slovesno noto bo prireditvi dal tudi ognjemet.

Prireditve se bodo sicer odvijale na različnih prizoriščih. Argonavtske prireditve se bodo do nedelje med drugim odvijale v športnem parku, nekatere športne dejavnosti se bodo odvijale v dvorani pri Osnovni šoli Antona Martina Slomška, v vrhniškem Cankarjevem domu pa se bodo odvijala predavanja o aktualni družbeni problematiki, so še zapisali na spletni strani.

Kot pripoveduje legenda, so mesto Vrhnika ustanovili Argonavti, ki so pod vodstvom Jazona pripluli po Savi in Ljubljanici iz Črnega morja.