Za turbo hitrim Bradom Wigginsom, ki je premagal tudi dva svetovna prvaka v tej prvini, aktualnega Tonyja Martina in bivšega Michaela Rogersa, je v izredno zahtevnih razmerah zaostal 2 minuti in 33 sekund. Za Cadelom Evansom 50 sekund. "V redu je. Ni super, a tudi slabo ni. Po načrtu. Bomo danes videli, kaj in kako," je nastop, zadnjega v dresu državnega prvaka, kratko pokomentiral Brajko.

Bolj se je razgovoril športni direktor v spremljevalnem avtomobilu Astane Gorazd Štangelj. "No, morda smo pričakovali malo več, a razen trojke v ospredju s super Wigginsom so razlike minimalne. Janiju se je videlo, da na valoviti trasi čez prelomnice ni zmogel takoj pospešiti do polne hitrosti. To pride s tekmovalnim ritmom. Poleg tega je pihal tako močan bočni veter, kakršnega ne pomnim. Njega, ki je med lažjimi, je še posebej premetavalo. Tudi to ga je stalo nekaj časa," je ocenjeval Štangelj, ki se je po etapi vrnil domov, da pripravi teren za dirko Po Sloveniji. "Jani je imel tihi plan, da bi končal prej, a to verjetno odpade. Potrebuje dirke. Dauphine lahko skupno z lahkoto konča med deseterico. Dosegljiva je tudi peterica, čeprav ciljev na klanec ni. Danes, še bolj pa v soboto, bomo že vedeli, kako mu bo neslo," je pristavil. Wiggins, Rogers, Froome, Evans in Van den Broeck so tisti, ki jih vidi pred Brajkovičem. Kristijanu Korenu (+ 5:35) športni direktorji Liquigasa niso dovolili vožnje na polno, saj imajo zanj pripravljeno taktiko za današnjo prvo gorsko etapo.

Danes bo v okviru Maratona Franja (ob 16. uri) Brajkovič dobil naslednika. Med peščico (Mezgec, Kerkez, Fajt, Mugerli) je prvi favorit Robert Vrečer, ki je včeraj kot 12. končal VN Gippingena v Švici. Grega Bole, Simon Špilak in tudi Cancellara so odstopili.