Zaboj

V marketu se možakar izgubljeno ozira okoli sebe. Ena od prodajalk opazi njegovo nemoč, se mu približa in ga prijazno vpraša: "Kaj pa iščete?" "Zaboj z mineralno vodo." "Gazirano ali ne?" "Vseeno mi je. Potrebujem jo, da bi sedel na njej."

Psihologija

Vojaški psihiater se je hotel prepričati, ali je novi rekrut povsem normalen. Vprašal ga je: "Ali hodite z dekleti?" "Ne," odgovori rekrut. "Kako to? Ali ne čutite želje, da bi hodili z njimi?" "Seveda čutim tako željo." "In zakaj potem ne hodite z njimi?" je vprašal psihiater. "Zato, ker mi žena tega ne dovoli."

Prekratka koža

"Gospod zdravnik, moj mož ima med spanjem vedno odprta usta! Ali bi se dalo kaj pomagati?" "Nič, gospa! Prekratko kožo ima: ko zapre oči, je pa za usta zmanjka!"

Bik je boljši

"Janezek, zakaj te pa včeraj ni bilo k pouku?" je vprašal učitelj. "Kravo sem peljal k biku," pojasni Janezek. "In zakaj ni tega opravil oče?" "Tudi sam sem o tem razmišljal, a je bik vseeno bolj primeren."

Nič za piromana

V cerkev je treščilo in pogorela je do tal. Župnik je začel obiskovati vaščane in zbirati denar za novo. Star kmet pa je zmajal z glavo: "Za gospodarja, ki zažge lastno hišo, ne bom dal ničesar!"

Odgovarjanje

Srečata se dva prijatelja: "Kako pa kaj tvoja ljubezen? Ali ti odgovarja?" "Seveda." "No, če ti pa odgovarja, ji mirno prisoli klofuto."