Pozimi se je namreč že velikokrat zgodilo, da je zaradi tovornjakov s priklopniki, ki zaradi snega niso zvozili ostrega ovinka pred mostom, promet obstal tudi za uro. Problemi so tudi, kadar je cesta kopna, saj se zaradi ozkega cestišča pogosto zgodi, da se v smeri iz Radeč avtomobili pred mostom zagozdijo v koloni, besni vozniki pa pritiskajo na hupe in se jezijo drug na drugega.

Vse bolj nestrpno se sprašujejo, kdaj bo končana obnova državne ceste. Celjsko gradbeno podjetje CM Celje jo je začelo obnavljati že pred tremi leti, vendar del še zdaj ni končalo, čeprav gre za odsek, ki je dolg komaj kilometer. Tisti del vozišča, ki bi ga morali obnoviti lani, je moral počakati zaradi težav s proračunom, zdaj pa se vse skupaj premika po polžje, ker ima podjetje denarne težave. Na sestanku s predstavniki občine Radeče, Laško, policije in direkcije za ceste so krajani izvedeli, da bo cestišče, ki je zdaj v delu in po katerem promet poteka izmenično, asfaltirano do konca meseca, niso pa dobili odgovora na vprašanje, kdaj bodo gradbinci obnovili še drugi, pol kilometra dolgi odsek.

Da je treba cesto Radeče-Laško, ki je glavna prometna žila med zasavsko, posavko in celjsko regijo, sanirati, je župan Radeč in poslanec SD Matjaž Han začel opozarjati že leta 2004. Ker je bil vztrajen, je prejšnja vlada vendarle prižgala zeleno luč in zagotovila pogoje za obnovo, vendar se je zapletlo zaradi finančnih težav izbranega izvajalca del. Han meni, da so ljudje upravičeno slabe volje, in pojasnjuje, da je prejšnja vlada sprejela zakon o cestnem prometu, ki v 65. členu daje možnost pristojnemu ministru, da odredi prepoved in omeji uporabo državne ceste za tovorna vozila, katerih največja masa presega 7,5 tone. To je po njegovem mnenju v tem trenutku edina rešitev, zato od ministrstva pričakuje, da bo prisluhnilo zahtevam krajanov ter omejilo tovorni promet in tranzit skozi naselje. Predsednik krajevne skupnosti Zidani Most Janez Krivec pravi, da so krajani v preteklosti že velikokrat zagrozili z zaporo ceste, sedaj pa so že tako jezni in razočarani, da bodo grožnjo zagotovo uresničili. "Če se pristojni v petnajstih dneh ne bodo dogovorili glede zapore ceste za tovorni promet, bomo cesto zaprli," je na sestanku zatrdil Krivec.