Da se je metropola predstavila s takšno atletsko polomijo, največjemu slovenskemu mestu ni v čast. Predsednik AD Mass, organizatorja tekmovanja, Albert Šoba je bil včeraj videti kot ožeta cunja. "Praktično sam sem se angažiral, da je bilo včeraj sploh to, kar je bilo. Denarja imamo na razpolago za vzorec in takšna prireditev pomeni klubu bolj strošek kot kaj drugega," je priznal Berč. Na številna druga vprašanja, zakaj ni bilo boljše konkurence, ažurnih rezultatov, interneta, s katerim bi imeli gledalci vsaj pregled nad dogajanjem, glasbe med premori..., je Albert Šoba v večini odgovoril z molkom. Zavedal se je, da je bila kljub njegovemu trudu kraljica športa včeraj videti kot čarovnica.

Po takšnem mitingu bo morala po mizi usekati tudi Atletska zveza Slovenije, ki zahteva minimalne standarde za organizacijo tekmovanj. Takšen miting, kot je bil včeraj v Ljubljani, atletiki znižuje težko prigaran ugled. Edina pozitivna stvar, ki jo je včeraj doživela atletska zveza, je, da ko bodo naslednjič slovenski atleti tarnali, da jim primanjkuje tekem, jim bodo lahko zaprli usta, saj ne pridejo niti na tisto tekmo, ki jo imajo pred vrati.

Sedmi memorialni tek na 100 m Matica Šušteršica in Patrika Cvetana je presenetljivo dobil Sebastijan Pirnat s časom 11,07. Za najboljša slovenska dosežka dneva sta poskrbeli skakalki troskoka Marija Šestak in Snežana Rodič. Prva je prvič v sezoni preskočila 14 m, kar ji je uspelo kar trikrat, najdlje pa je s premočnim vetrom poletela 14,27 m. V zadnji seriji je v regularnih razmerah skočila 14,18 m in dokazala, da se forma dviga ob pravem času. V šesti seriji je nase z najboljšim dosežkom sezone opozorila tudi Rodičeva, ki je pristala pri 14,2 m. "Tekma je bila dobra, kar sem potrdila v zadnji seriji. Sem zadovoljna, ker tudi na treningih skačem več kot 14 m, tako da sem takšen dosežek pričakovala tudi na tekmi. Upam, da bom dosegla normo A za nastop na olimpijskih igrah v Velenju, kjer bo konkurenca odlična. Tudi publika bo odlična in bo lahko pomagala do želenih daljav in dosežkov," je bila zadovoljna Snežana Rodič.