Po majskem gostovanju hrvaškega virtuoza Maksima Mrvice bo tokrat za posebno crossover doživetje v prepletu glasbenih žanrov poskrbel Golob, skladatelj, aranžer, producent in multi-instrumentalist.

Po njegovem mnenju je simfonični orkester popoln instrument. "Ima moč izraziti nekaj strašansko močnega, noro globokega in vznemirljivega. Je povezava s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Je potovanje skozi svetlobno reko čustev in energij," je prepričan Golob.

Kot solisti bodo poleg simfoničnega orkestra in vokalnega zbora pod taktirko dirigentke Martine Batič nastopili pevci Tomi Meglič (Siddharta), Maja Keuc, Sabina Cvilak, Jadranka Juras, Tokac (Dan D), Katrinas, Lara Baruca, Eva Černe, Nuška Drašček, Matjaž Robavs (Eroika), Murat & Jose, Urška Majdič in skupina HeaveniX.

"Ekstaza je zame izjemen občutek, ko človek transcendira iz svoje normalne zavesti k nečemu višjemu. V pozitivnem smislu doživljaš nekaj zelo močnega. Še posebej ko komponiram simfonične stvari, zase lahko rečem, da se prestavim nekam drugam in privabljam različne energije," je še po navedbah organizatorjev povedal avtor projekta.