V popoldanskem času so se predstavili otroci s 46 osnovnih šol, ki pod vodstvom 45 mentorjev, med katerimi so nekdanja znana imena slovenskega nogometa, vadijo v 103 oddelkih. V vadbo je vključenih kar 1350 otrok, ONŠ pa se lahko pohvali, da deluje že 14 let. Bodoče slovenske reprezentante sta pozdravila tudi slovenski nogometni članski selektor Slaviša Stojanović in selektor upov do 17 let Miloš Kostič, pridružil pa se jim je tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je z izbranci odigral tudi nogometni dvoboj.

Na stadionu v Šiški bo pestro tudi danes, ko se bodo na drugem letošnjem mitingu za Veliko nagrado Atletske zveze Slovenije z mednarodno konkurenco merili najboljši slovenski atleti. 7. memorial Matica Šušteršica in Patrika Cvetana bo med 17. in 20. uro, ob 15.30 pa se bodo predstavile mlajše selekcije.

Organizator AD Mass je največjo konkurenco zagotovil v troskoku, kjer se bosta pomerili Marija Šestak in Snežana Rodič. Slednja je konec tedna preskočila 14 m, medtem ko Šestakova še vedno čaka na omenjeno daljavo, ki bi ji dala prepotreben zagon v olimpijski sezoni.

Velenjčanka Nina Kokot bo v skoku v daljino tekmovala na stadionu, na katerem večino časa trenira, gledalci pa bodo prikrajšani za nastop novopečenega Slovenca Brenta LaRueja na 400 m z ovirami, saj ne bo tvegal nastopa zaradi bolečin v predelu trebušnih mišic.