Vendar ker sta ga v čistem sprintu premagala Norvežan Edvald Boasson Hagen (Sky) in Nemec Gerald Coilek (Omega Pharma), se je le potolažil. "Seveda je tretje mesto lep rezultat. O tem ni dvoma. Tudi premagala sta me odlična kolesarja. Še najbolj me teži to, da je bila to zadnja priložnost na Dauphine, saj zdaj sledijo kronometer in tri gorske etape. Želel sem več," je še enkrat posebej poudaril.

Tudi glede okoliščin, ki so pri sprintu velikokrat posebnega pomena, si nima česa očitati. V zadnjih petih kilometrih je sijajno "pilotiral" v zavetrju vlaka Omega Pharma. Sam, brez pomoči kolegov. Le na zadnjem ovinku, dober kilometer pred ciljem, so ga izrinili iz Ciolekovega zavetrja. Boasson Hagen, sicer 20. kolesar po dosežkih v sezoni, je prav z vrivanjem med Cioleka in Božiča naredil potezo dneva za peto zmago v sezoni. "V ovinku so prileteli mimo tudi po pločniku. Nisem želel preveč tvegati, že tako so tik za mano dvakrat padli. V zadnjih 500 metrov sem položaj v koloni moral popravljati, kar me je seveda stalo nekaj energije. No, vendar je bil tudi Boasson Hagen sam. Njemu se je izšlo perfektno, meni malo manj," je pristavil. Na dirko Po Sloveniji bo tako očitno prišel še toliko bolj motiviran in kot nalašč bosta prva etapa Celje-Novo mesto in druga Kočevje-Metlika ravno pravšnja zanj.

Danes bo dan D za vse "generale", ki v francoskih Alpah večinoma iščejo formo, potrditev in samozavest za veliki Tour de France. 53 kilometrov dolga ura resnice je podobna tisti zadnji dan Toura. Prav kronometer bo letos na obeh dirkah zelo pomembna prvina. Na Touru ga je skupaj kar 101 kilometer, še enkrat več kot lani. Tudi Jani Brajkovič se je, kot večina ostalih, prav zaradi tega na današnjo preizkušnjo posebej osredotočil. Lanski zmagovalec Toura Cadel Evans (BMC), ki v skupnem seštevku zaostaja le sekundo za Bradom Wigginsom (Sky), pravi, da bo kronometer verjetno že odločal o končnem zmagovalcu te dirke, čeprav sledijo še trije dnevi plezanja v gorah. Ob tem pa je izpostavil: "Če zmagaš na Kriteriju Dauphine, to še ne pomeni, da si dovolj močan za zmago na Touru."

Zanimivo ne bo samo razmerje med Brajkovičem ter Wigginsom in Evansom, za katerima zaostaja 14 oziroma 13 sekund. Tudi Brajkovičem in Korenom. Primorec je bil na prologu hitrejši za sekundo. Njun dvoboj ima še dve nadaljevanji. Tudi na dirki Po Sloveniji bo po predvidevanjih odločal kronometer v Ljubljani, Koren pa bo adut Liquigasa.