Kot je razvidno iz sklepa, ki ga je Kangler podpisal 25. maja, je razveljavljen celoten doslej izveden postopek razpisa, pa tudi samo besedilo javnega razpisa, ki je bil objavljeno 20. januarja letos. V sklepu pa ni navedeno, kaj to pomeni za nadaljnje postopke v zvezi z dodeljevanjem proračunskih sredstev za kulturne dejavnosti v letošnjem letu.

Kot so danes pojasnili na MOM, sta bila s sklepom o ustavitvi postopka za izbiro kulturnih programov prekinjena dva potekajoča javna razpisa za sofinanciranje celoletnih nepridobitnih kulturnih programov, ki niso sestavni del javnih služb javnih zavodov in jih izvajajo organizacije nejavnega sektorja. Gre za skupno vrednost 341.083 evrov, razdeljenih na področja založništva, umetniških programov, kinematografske in medijske dejavnosti ter dejavnosti likovnih razstavišč.

Župan je sprejel tudi sklep o ponovitvi postopkov, tako da bodo sredstva za iste namene znova razpisana, pojasnjujejo v mestni občini in dodajajo, da bodo za programe na področju založništva v ponovljenem razpisu sredstva celo povečana za 28.382 evrov. Ponovljeni razpis načrtujejo za 15. junij, ob tem pa dodajajo, da je v teku tudi javni razpis za sofinanciranje kulturnih projektov oz. posameznih kulturnih dogodkov, ki pa ni ustavljen.