Lukšič meni, da se bodo delegati stranke o podpori Pahorju na predsedniških volitvah odločili potem, ko bodo "zadevo malo prespali", saj je bila Pahorjeva napoved na sobotnem kongresu tudi za njih presenečenje. Sicer pa je po poročanju portala žurnal24 stranka SD Pahorja neuradno že podprla.

Lukšič: Pahorjevo predsedniško napoved bomo "prespali", nato pa odločili o morebitni podpori

Pahor je v intervjuju za revijo Ona Plus izjavil, da nad njim bdijo angeli. "Z angeli tam zgoraj, ki bedijo nad mano, imam sklenjen pakt. Toliko časa bodo to počeli, kolikor bom po značaju dobra oseba. Ko bom začel biti preračunljiv za svoje koristi, bodo šli drugam," je povedal.

Vlačič: Če me bo stranka SD kadarkoli potrebovala, bom na voljo za pomoč in podporo

Pahor je spregovoril tudi o lanskem bivanju v bolnišnici. "Počel sem lahko vse tisto, česar prej nekaj let nisem mogel: gledal filme ponoči, jedel čips, zjutraj sem lahko sanjaril. Zdelo se mi je, da sem odprl novo poglavje v življenju. In da je treba izkušnje, ki so se zlile skupaj, uporabiti za to novo poglavje. Spet je šlo vse zelo na tesno, lahko bi se končalo povsem drugače, a se je srečno."

Borec ali mevža?

Takrat se je tudi odločil, da bo nadaljeval s svojo politično kariero. "Si borec ali mevža? Ob vseh značajskih napakah, ki jih imam, nikoli nisem bil človek, ki je kogar koli pustil na cedilu, če sem bil zanj odgovoren ali mu v pomoč," utemeljuje svoje odločitve.

Po poročanju portala požareport poleg poslanske skupine Pahorja pri predsedniški kandidaturi podpirajo glavni tajnik Uroš Jauševec, Tanja Fajon, Bojan Kontič, nič proti pa naj ne bi imel niti Lukšič.