Kaj so od tega odnesli, se bodo lahko prepričali že konec tedna, ko se bodo v Rumi pomerili s srbskimi vrstniki.

"Fantje so resno pristopili k poslu. Sestavili smo zelo močen štab, igralci so pokriti z vseh strani, ne manjka jim ničesar. Najtežji del za igralce smo opravili. Na Rogli smo delali veliko, obseg je bil povečan. Naš program je optimalen. V tem trenutku smo 60 odstotkov našega koncepta postavili, kako funkcioniramo pa se bo videlo na prvih tekmah," je na novinarski konferenci dejal selektor Sagadin, ki ni najbolj zadovoljen v kakšnem stanju so fantje prišli na Roglo: "Igralci so prišli v različnem stanju. Nekateri so prišli iztrošeni od naporne sezone, drugi so imeli že mesec ali dva odmora, od teh so nekateri samostojno delali, kajti na žalost je v Sloveniji tako, da ko se sezona konča, klubi za dva meseca zaprejo vrata in jih ni. A tako je stanje v slovenski košarki, kar je katastrofa. Moralo bi biti ravno obratno, vsi ti mladi fantje bi morali vse poletje delati individualno, morali bi odpravljati napake. Tako sem jaz delal igralce v Olimpiji."

Sagadin stavi na kolektiv

A selektor kljub slabšem stanju ne obupuje, večina fantov ga je na Rogli prepričalo, da imajo voljo in željo za delo. Prepričan je, da ekipa ima potencial za visoke uvrstitve, seveda, če bo tudi nadaljnje delo na pripravah v Domžalah opravila maksimalno. "Težko je napovedovati, kaj lahko ekipa stori. Konkurence ne poznamo, ne poznamo njihovih programov. Veliko bo odvisno, s katerimi igralci bodo prišli. Pri nekaterih že en igralec pomeni, da je ekipa povsem drugačna, da je kot noč in dan. Trdim pa, da bo vse odvisno od kolektiva. Da niso važni posamezniki, ampak ekipa, dopovedujem tudi svojim fantom."

Da pri nabiranju telesnih moči niso uživali, potrjuje tudi eden od nosilcev igre reprezentance Klemen Prepelić, tudi selektorjev varovanec pri klubu. "Pri Sagadinu je vedno naporno. A smo preživeli, se regenerirali, tudi po zaslugi odlične zdravniške službe. Čeprav sem sam, ko sem legel v posteljo nekajkrat razmišljal, kdaj bo že vsega konec, kdaj se bo začelo prvenstvo, moram reči, da Zmagu povsem zaupamo. Vemo, da nas bo odlično pripravil, da bomo lahko razmišljali o dobrem rezultatu," je dejal slovenski ostrostrelec.

Cilj je kolajna

Kakšni so cilji reprezentance, pa je že nekaj časa jasno. Čeprav Sagadin opozarja, da naj fantje več delajo kot govorijo ter napovedujejo, fantje tudi za javnost ne spreminjajo svojega mnenja. "Cilj je kolajna. Prepričan sem, da smo jo zmožni osvojiti. Sam sem s to generacijo že nastopil na dveh prvenstvih, kakšnega posebno odmevnega rezultata sicer nismo dosegli. A smo bili blizu, na večini tekem smo bili povsem enakovredni tekmeci, tudi reprezentancam, ki so osvojili kolajne. Menim pa, da nismo nikoli bili tako dobro pripravljeni, kot bomo letos. Predvsem bomo boljša ekipa, dihali bomo eden za drugega, kar v preteklosti zaradi nekaterih igralcev, ki jih ne bi omenjal, nismo. Za to bo zaslužen predvsem Sagadin, on je plus tej reprezentanci, je garant, da storimo korak naprej," razmišlja Prepelić.

Do konca priprav fante čaka še 35 dni priprav in 11 pripravljalnih tekem. Najprej dve v Rumi proti Srbiji, nato dve tekmi proti Češki in dve proti Hrvaški, vse štiri v Zrečah. Udeležili se bodo turnirja v Španiji (Španija, Litva, Ukrajina), na koncu pa bodo v Domžalah odigrali še dve tekmi proti Španiji.