Kot je povedala mati enega od dveh kranjskih plavalcev, skupaj naj bi si ogledali igre, so vsi vse od lanskega oktobra, ko so vstopnice kupili, pa do maja letos verjeli, da je z ogledom iger in nakupom vstopnic vse v redu. Pred mesecem dni pa so prejeli klic svoje banke. Ti so natančno povprašali o spletnem nakupu vstopnic, saj se je za nakup teh vstopnic na spletu zanimala tudi londonska policija.

Na banki SKB so za STA potrdili klic, vendar dodajajo, da sum prevare ni potrjen. Rok, ko naj bi lastnik prevzel vstopnice, še ni minil, seveda pa pri takšnih povpraševanjih ne gre za splošno prakso, zato možnost prevare obstaja in zadevo tudi sami budno spremljajo. Ob tem so dodali, da gre za osamljen primer in da bo vse znano v prihodnjih tednih, ko bo minil rok za prevzem vstopnic.

Sume povečuje tudi splet. Vstopnice so bile kupljene na uradni spletni strani prireditelja iger in spletne povezave na ta nakup ni več niti na tej strani, niti je ni moč najti drugje na spletu. Še več, na uradni spletni strani je povezava uvrščena na seznam ponudnikov vstopnic, ki nimajo uradne avtorizacije za prodajo s strani organizatorja. Tudi na elektronsko pošto slovenskim kupcem vstopnic trenutno ne odgovarja nihče več.