Podjetje Komos Group s sedežem v Iževsku je namreč vložilo zahtevo za registracijo blagovnih znamk "Buranovskiye Babushki", "Po-Buranovski", "Buranovskiye" in "From Buranovo", poroča ruski poslovni časopis Marker. Predstavniki podjetja, ki proizvaja klobase in nekatere druge mesne ter mlečne izdelke, niso želeli razkriti, kateri proizvod so želeli povezati s skupino.

Svoj delež pogače pa želi tudi podjetje iz Zelenograda – trgovska hiša Neoproduct, specializirana za proizvodnjo fermentiranih mlečnih proizvodov, ki bi prav tako rada uporabljala njihovo ime.

Menedžerka Buranovskih babic (v izvirniku Buranovskiye Babushki) je za časopis Marker povedala, da ni skupina sklenila še nobenega dogovora za uporabo njihovega imena in da je pripravljena na tožbo proti obema podjetjema, če se izdelki z njihovim imenom pojavijo na tržišču.

Sicer pa so Babice prava ruska in evropska senzacija. Na minulem Evrosongu so zasedle drugo mesto; uvrstile so se za zmagovalko Švedinjo Loreen in pred predstavnika Srbije Željka Joksimovića.