»Ko pa je pri drugi točki dnevnega reda Tomaž Lovše prišel na dan z odvetniškim dopisom, da bo tožil vsakogar, ki bo govoril neresnice o dogajanjih v Južni Koreji, pa se s takšnimi grožnjami nisem mogel strinjati. Nihče izmed nas nima ničesar posnetega, tako da bi obveljale le besede. To je šport in se ne strinjam, da mi bo nekdo grozil z odvetnikom,« je nekaj ur po tem, ko je včeraj zapustil sejo izvršilnega odbora SZS, pojasnil Ljubo Jasnič ter dal javnosti majhen vpogled v to, kaj se je prvih nekaj minut dogajalo za zaprtimi vrati.

Tomaž Lovše je nekaj po 17. uri (seja se je začela ob 16. uri) povedal, da v Južni Koreji ni imel stikov s predsednikom Mednarodne smučarske organizacije Gian-Francom Kasperjem ter da so informacije do njega prišle s slovenske strani. Njegove trditve je potrdil tudi Živko, vsak kolikor so bili člani IO seznanjeni z Lovšetovimi trditvami. »Dve uri po imenovanju Lahtija kot gostitelja svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju me je povabil na kavo tesen sodelavec Gian-Franca Kasperja. Bi nekdo povabil na kavo človeka, ki grozi?« je trdil Tomaž Lovše, ki si v zadnjih dneh na vse kriplje prizadeva, da bi bolj javnosti kot smučarskim delavcem pojasnil, da z njegovim ravnanjem v Južni Koreji ni bilo nič narobe. Nekdanji predsednik SZS, na funkciji je zdržal 26 mesecev, je še povedal, da so bila mobilna sporočila, ki so krožila v javnosti, prirejena.

Naslednja epizoda južnokorejske nadaljevanke bo v ponedeljek, 11. junija, ko bo pred mikrofone stopil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, ki je Lovšetu v času njegovega mandata na SZS povzročil marsikatero bolečino v želodcu.