UniCredit Pro Am turnir za pokal Debitel, kot so poimenovali letošnji prvi turnir, je nekatere novopečene golfiste tudi krstil. Med njimi Franceta Arharja, prvega moža UniCredit Banke, našega glavnega sponzorja, ki je v Moravskih Toplicah odigral svoj prvi turnir. "Občutki so enkratni, odigrano igro si štejem v veliko zadovoljstvo in uspeh," je vtise strnil po odigrani zadnji luknji in dodal, da nikoli ni prepozno začeti. "Štejem kar nekaj let, pa sem zbral dovolj poguma, predvsem pa časa, da sem se ga naučil. Golf me je navdušil, zato se bom potrudil, da me boste v prihodnje na zelenicah še videvali," je obljubil. Tudi zato, ker je golf odlična protistresna terapija, s čimer se strinja Borut Razdevšek, direktor družbe Debitel. "Golf je res tekmovalnega značaja, toda jaz ga igram za sproščanje," je bil iskren Razdevšek, ki na naših turnirjih sodeluje že četrto leto in s svojo ekipo velja za enega od favoritov.

Čestitke najboljšim!

Ekipno je naslov neto zmagovalcev na UniCredit Pro Am turnirju za pokal Debitel pripadel ekipi Golfportal.info, na drugo mesto se je zavihtela ekipa UniCredit 2, na tretje pa Debitel 2. Fantje iz ekipe Golfportal.info suvereno obljubljajo, da bodo zmagali tudi na naslednjem turnirju. V bruto kategoriji je prvo mesto zasedla vedno uspešna ekipa Akron, na drugo in tretjo stopničko pa sta stopili Zlatarna Celje in Trans ITP. Naslov najboljšega profesionalnega igralca je v Moravskih Toplicah pripadel Mihi Studenu, na drugo mesto se je uvrstil Andrej Kraljič, na tretje pa Jurij Čoh. Med amaterji sta se najbolje odrezala Gregor Kvas (bruto) in Aleksander Bigovič (neto). Najdaljši udarec je med moškimi uspel Aljoši Golobu z 238 metri, med damami pa Evi Golc s 171 metri. Najbližje zastavici je žogico odbil Kajatan Zorn. Bogdan Palovšnik, predsednik PGA, je rezultate pohvalil in pozval vse, ki se jim želijo približati, da za nasvet poprosijo profesionalne igralce in učitelje golfa. "Sam sem golfist že 26 let, pa se še vedno učim," je dejal v pozivu.

Turnir smo že drugič zapored izpeljali v Moravskih Toplicah, na odlično pripravljenem igrišču in ob, roko na srce, nepozabnih prekmurskih specialitetah. Za gostoljubje se gostiteljem iskreno zahvaljujemo in upamo, da se na prekmurskih ravnicah še srečamo. 27. junija pa bomo novo golf poglavje odprli na Mokricah!