* Mestni stadion Ptuj, gledalcev 2000, sodniki: Avram, Nagy, Georghe (vsi Romunija).
* Strelca: 1:0 Maruško (14.), 1:1 Lahti (29.).
* Slovenija: Oblak, Jović, M. Mevlja (od 84. Božič), Mitrović, Maruško, Kampl, Rep, Lazarević (od 78. Črnčič), Jelenič (od 58. Podlogar), Trajkovski, Berić.
* Finska: Viltala, Uronen, Heikia, Kauko, Tammilehto (od 64. Lahde), Schüller, Forsell, Toivomaki (od 75. Samusalo), Pohjanpalo (od 69. Vayrynen), Lahti, Dalla Valle.
* Rumeni kartoni: Mevlja, Rep; Tammilehto.

Slovenska reprezentanca je zamudila lepo priložnost, da se še za korak približa prvemu mestu v svoji kvalifikacijski skupini za nastop na evropskem prvenstvu. V všečni predstavi, v kateri sta obe ekipi iskali zmago, pokazali odprto igro, so remizirali proti Fincem, s tem pa se jim niso oddolžili za doslej edini poraz, ki so ga doživeli v deželi jezer. Imeli so svoje priložnosti, predvsem v drugem polčasu bili blizu zmagovitega zadetka, a bi kakšnega lahko tudi prejeli. Tako so se na koncu vsi strinjali, da končni rezultat povsem ustreza dogodkom na igrišču.

Od kje bo prihajala največja nevarnost za slovenskega vratarja Jana Oblaka, se je dalo hitro videti. Finci so že v četrti minuti zagrozili s strelom od daleč, a sta Petteriju Forsellu veselje preprečila Oblak in vratnica. Tudi domači so nekajkrat poskušali s streli od daleč, v vodstvo pa so prišli v 14. minuti po prekinitvi. Prosti strel z desne strani je izvedel Rajko Rep, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Matic Maruško.

Po zadetku so se oslabljeni izbranci Tomaža Kavčiča sprostili, a v času največje premoči prejeli zadetek. Forsell je ponovil vajo iz četrte minute, močno izvedel prosti strel, Oblak je žogo odbil v prečko, odbitek pa je v gol srečno pospravil Timi Lahti. Le nekaj minut pozneje se je Maruško spet znašel v ugodnem položaju, toda izid se ni spremenil.

V nadaljevanju so gledalci lahko spremljali všečno predstavo, nevarni napadi na obeh straneh so se kar vrstili, toda pike na i ni bilo. To pa predvsem zaradi neučinkovitosti. Pri Slovencih bi junak lahko spet postal Matej Podlogar, strelec zmagovitega gola na tekmi z Malto, ki je imel kar tri lepe priložnosti, dve je zapravil z glavo, eno pa z nogo, ko ga je lepo zaposlil eden najbolj vidnih igralcev na igrišču Dejan Lazarević. Podlogarja so pri neučinkovitosti do konca tekme posnemali še Robert Berić, Maruško in Leon Črnčič.

Slovenci so z remijem še povečali prednost na razpredelnici. Pred Švedi imajo štiri točke prednosti, a Skandinavci, ki bodo v sredo doma igrali proti Malti, imajo dve tekmi manj.