"Vedel sem, da lahko kaj storim. Danes je bil moj cilj zmaga, čeprav me niso imeli za favorita. To je ena od treh mojih največjih zmag v karieri, enačim jo z lansko etapno zmago s ciljem v Sierra Nevadi na Vuelti in skupno zmago na dirki po Piemontu. Etapa je bila zaradi zaključnega vzpona nervozna, a zame se je vse srečno izteklo," je dejal Moreno, ki je dosegel svojo tretjo letošnjo zmago, najboljši je že bil na VN Miguela Induraina in etapi dirke po Andaluziji.

V najboljši skupini 43 kolesarjev, ki se je za zmago udarila na koncu zaključnega vzpona, je bil tudi Jani Brajkovič (Astana), ki je zasedel osmo mesto. Kristijan Koren (Liquigas)je zaostal 27 sekund in zasedel 69. mesto, Borut Božič (Astana) pa tokrat ni bil kos ritmu najboljših, v cilj je z zaostankom dveh minut in petih sekund prišel kot 135.

V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Britanec Bradley Wiggins (Sky), ki ima sekundo prednosti pred Avstralcem Cadelom Evansom, Brajkovič še vedno zaostaja 14. sekund in zaseda 21. mesto, Koren je padel na 50. mesto, zaostaja 40 sekund, Božič pa je na 100. mestu, njegov zaostanek znaša dve minuti in 40 sekund.