Pečečnik pričakuje zaplete

"Z ekipo strokovnjakov smo pripravili projektno dokumentacijo, ki jo po navedbah kolegov trenutno okoljska agencija uporablja kot zgled," je za STA dejal Pečečnik in dodal, da bodo postopek pridobitve gradbenega dovoljenja izpeljali do konca. Pečečnik sicer pričakuje vnovične pritožbe stanovalcev Fondovih hiš. Kot je dejal, želijo ti nazaj dobiti zemljo in za to uporabljajo vsa možna sredstva, da bi preprečili gradnjo.

Nekateri stanovalci Fondovih hiš namreč menijo, da so zelenice na severni strani stadiona del njihovih blokov, občina pa naj bi si jih nezakonito prisvojila in jih prenesla na družbo Bežigrajski športni park, v kateri ima 28-odstotni delež. "Razočarani smo, saj smo ves čas dokazovali nepravilnosti, vendar moč argumentov ni pretehtala. V roku 15 dni bomo tako vložili pritožbo," je povedal Peter Rondaij iz koordinacijskega odbora stanovalcev Fondovih hiš. Ti tudi vztrajajo, da je soglasje neveljavno, ker temelji na zanje nezakonito sprejetem občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje stadiona. To so sicer že dokazovali na ustavnem sodišču, a jim to ni ugodilo.

Dovoljenje pravnomočno najpozneje v treh mesecih

"Fondovi vrtovi so vplivno območje zaščitenega spomenika in tam se ne more graditi," je še dodal Rondaij. Za omenjeni koordinacijski odbor bi bilo sprejemljivo le, da ti vrtovi ostanejo v svoji tradicionalni rabi, prav tako pa odborniki menijo, da predvidena nadgradnja stadiona Plečnikovo dediščino popolnoma degradira.

Poslovnež Pečečnik ne želi več napovedovati, kdaj bodo na stadionu zabrneli gradbeni stroji. "Ta država je mavrica različnih zakonov, ki se lahko vmes zamenjajo in prilagodijo glede na trenutne situacije," je dejal in dodal, da naj bi bilo okoljevarstveno soglasje pravnomočno v dveh do treh mesecih. Vrednost projekta ostaja pri 200 milijonih evrov.