Ljubljana Keltski punkerji Dropkick Murphys iz Bostona bodo nocoj nastopili v CUK Kino Šiška in predstavili svoj zadnji album Going Out in Style, ki je bil izdan lani marca.

Mešanje tradicionalnih irskih melodij in intenzivnost punk rocka je zadnja leta zelo priljubljen recept mnogih skupin, vendar pa to vrsto eklekticizma le malo skupin pripelje do visoke ravni. Dropkick Murphys so v tem zagotovo ena uspešnejših skupin, njihovo odličnost pa je že v začetku kariere zbudila pozornost neodvisne založbe Hellcat, ki jo vodi Tim Armstrong, frontman zasedbe Rancid. Dropkick Murphys so za založbo Hellcat izdali pet studijskih plošč, zadnjo The Warrior's Code, s katero so leta 2005 dosegli vrhunec uspešnosti. Singla Tessie in I'm Shipping Out to Boston sta postala mega uspešnici in vzbudili pozornost založbe Warner Bros, s katero je skupina leta 2007 podpisala pogodbo. Kljub prestopu h gigantski založbi so si Dropkick Murphys zagotovili neodvisno ustvarjalnost s premišljeno ustanovitvijo založbe Born & Bred, ki deluje pod okriljem založbe Warner Bros, pri kateri so do danes izdali dva albuma, The Meanest of Times (2007) in zadnjega Goin Out in Style (2011). Za njimi je tako že 16 let delovanja, sedem izdanih plošč in več kot 3 milijoni prodanih plošč. Prav tako je njihova največja uspešnica I'm Shipping Up to Boston dobila platinasti status in se proslavila v filmu The Departed Martina Scorseseja.

Kot predskupina bo nastopila indie folk zasedba The Parkington Sisters, ki prav tako prihaja iz Bostona, sestavljajo pa jo sestre Rose (kitara, klavir, harmonika), Ariel (violina), Sarah (viola) in Nora (violina in tolkala). nr