Skupina 90 kolesarjev z Božičem namreč v zadnjih kilometrih ni ujela treh ubežnikov. Francoz Jerome Coppel, Kazahstanec Andrej Kašečkin in junak dneva Cadel Evans so predvsem po zaslugi slednjega ohranili minimalno prednost štirih sekund. "Najprej sem moral paziti, da nisem začel prezgodaj sprintati zaradi Kašečkina," je Božič izpostavil zlato pravilo, da se akcij klubskih kolegov, posebno če so v igri za zmago, ne sme pokvariti.

"Ne razumem, zakaj trojice niso zmogli ujeti kolesarji Omega Pharma za Geralda Cioleka (7. mesto), saj so pred tem naredili ogromno dela in so vedeli, da je bil eden redkih klasičnih sprinterjev v ospredju. Ne razumem pa niti taktike ekipe Sky, saj je Evans le nevaren Wigginsu," je Božič izpostavil še dve različici, ki niso bile po njegovem receptu. Že to, da je bil Ciolek poleg vsestranskega Boassona Hagena edini sprinter, ki je poleg Božiča zmogel preživeti čez šest kategoriziranih klancev, Idrijcu vliva veliko dozo samozavesti. "Da je Evans zmagal etapo v takem slogu, je zame le dokaz, kakšna visoka hitrost je bila v zaključku," je pozoren na pomembne detajle.

Dirko v francoskih Alpah je Božič začel predvsem z željo, da bi tekmovalno pripravljenost za malenkost dvignil v primerjavi s tisto na dirki Po Belgiji. "Če se bo to še potrdilo, bom zelo zadovoljen. Računam, da bom vsaj na tretji etapi lahko še kaj naredil. Današnja druga etapa je nemara pretežka. Predvsem bo to pomembno za psiho," trdi Božič.

Ima sicer povsem jasne cilje. "Že celo leto, od decembra, ko sem bil imenovan v širšo skupino Astane za francoski Tour, sem povsem usmerjen na Tour in olimpijske igre. Ne odstopam od tega. Še vedno je vse usmerjeno v to. Sicer sem pričakoval, da bom boljši spomladi na klasikah, a mi je v ključnem delu ponagajala bolezen. V nadaljevanju sem delal dobro in mislim, da sem na pravi poti," razlaga filozofijo sezone 2012, v kateri bo nastop na dirki Po Sloveniji še kako pomemben del tega.

"Na Kriteriju Dauphine me torej predvsem zanima, kje so v tem trenutku ostali, vrhunec bo kasneje. Tako načrtovanje je v vrhunskem športu zdaj potrebno. Kljub temu ni zagotovila, da bo to prineslo veliko veselja, a drugače ne gre," doda slovenski kolesar leta 2011.