Le še vprašanje ur je, kdaj bo v naslednji sezoni edini slovenski predstavnik v EBEL ob svojem imenu prilepil še ime glavnega sponzorja. Po Zavarovalnici Tilia, ki se iz Olimpije ne umika, ampak bo odslej prispevala nekoliko manjši kos denarne pogače, ob Celovško cesto 25 zdaj prihaja še neaktivno podjetje v domačem hokeju. Viri blizu kluba zatrjujejo, da novi generalni pokrovitelj ni ne banka ne zavarovalnica. V zadnjem času so se v hokejskih krogih pojavljala številna imena, ki bi utegnila pristopiti k Olimpiji. Največkrat je bil omenjen UniCredit, takoj za njim pa Gazprom, vendar v igri ni nihče od omenjenih.

Decembrska želja: hokej pod zvezdami

Kot pravijo v klubu, bo marsikdo presenečen nad novim glavnim sponzorjem. Za zdaj še skrivnostno podjetje se je nad hokejsko igro še posebno navdušilo zadnjo zimo na šesti tekmi četrtfinala EBEL, ko je Olimpija v Tivoliju na krilih izjemne energije v dvorani izločila Albo. Novi sponzor je dovzeten za nove ideje, zato se namerava vključiti v posodobitev marketinške podobe kluba. Ker se bo naslednjo sezono zgolj v Tivoliju igral hokej na visoki ravni, želi Olimpija razširiti bazo navijačev. V ta namen v klubu razmišljajo, da bi na stadionu v Stožicah decembra priredili zimsko klasiko na prostem, januarja pa se za teden dni preselili v bližnjo dvorano in pred 10.000 gledalci odigrali štiri ali pet tekem. Podporo projektu je že obljubila ljubljanska občina.

Glede igralskega kadra so bili v Olimpiji doslej še previdno tiho, bodo pa prvi paket okrepitve predstavili v enem kosu. Za zdaj je direktor kluba Matjaž Sekelj podpisal pogodbe s tremi tujimi hokejisti, ki so v rangu lanskih tujcev, danes pa se bo odpravil na bržčas odločilni sestanek s trenerjem Heikkijem Mälkiäjem. To pomeni, da je Finec z eno nogo praktično že naslednik Hannuja Järvenpääja. V naslednjih dneh se bo prvi operativec Olimpije podrobneje pomenil tudi z domačimi igralci iz minulih sezon. V Tivoliju računajo, da bodo otroci Olimpije (Matej Hočevar, Damjan Dervarič, Igor Cvetek...) ostali doma, ne bodo pa mogli zadržati vseh. Višjo ponudbo je v Zagrebu pri Medveščaku dobil Domen Vedlin, medtem ko Aleša Mušiča že dlje časa snubijo pri Beljaku.

Na Koroškem bi Mušič igral v napadu z Johnom Hughesom (v Ljubljani so mu pripravili lastno blagovno znamko s številko 72, a je zadeva padla v vodo, ker je odšel iz kluba) in Justinom Taylorjem. Ta naveza je dobro delovala že v zadnji sezoni pri Olimpiji, saj je Mušič idealen partner Severnoameričanoma, ker je hiter in se vseskozi vrača v obrambo. Poleg tega zadnje informacije iz Tivolija pravijo, da Frank Banham ni več v resnih kombinacijah za okrepitev moštva, saj je predrag, čeprav je še pred nedavnim govoril, da denar pri njegovih 37 letih ne igra več najpomembnejše vloge.

Rebolj zahteva izplačilo vsega dolga

Ogromno nejasnosti pa je še kar na Jesenicah. Potem ko je klub izgubil status v EBEL, se še ne ve, v kateri ligi bo igralo člansko moštvo. Predsednik kluba Slavko Kanalec se je minuli teden srečal s preostankom moštva iz lanske sezone in trenerjem Bojanom Magazinom. Za zdaj se v Podmežakli nagibajo k igranju v drugorazrednem avstrijskem tekmovanju, ki bo zaradi priključitve Innsbrucka in Dornbirna v EBEL in propadu druge ekipe iz Gradca precej izgubilo pri kakovosti. Ravno zaradi tega imajo številni železarji pomisleke, kolikšen smisel ima sploh nadaljevati kariero v Podmežakli. Nekateri bodo gotovo odšli v Olimpijo.

Slavko Kanalec je v pogovoru za Dnevnik potrdil, da se v zadnjem obdobju pospešeno pogovarja s kandidati za prihod v klub, a konkretnega mesta ni ponudil še nikomur. Niti Murajci Pajiču niti Janezu Rajglju niti Ernestu Aljančiču. Kot kaže, pa so se vzpostavile nove napetosti med HK Acroni Jesenice in HD Mladi Jesenice. "Po srečanjih s predstavniki HD Mladi sem bil kar razočaran, kajti spet se je potrdilo, da se je v jeseniškem hokeju nabralo veliko zamer in negativne energije. Strah me je polen, ki nam jih bodo nedvomno metali pod noge," je dejal Slavko Kanalec, predsednik mladega moštva Miha Rebolj pa jasno odgovarja: "Kanalec si vodenje kluba predstavlja drugače kot jaz osebno in člani našega upravnega odbora. Prišlo je do nesporazuma. HK Acroni ima do nas še vedno dolg. Najprej je treba poravnati denarne obveznosti, saj prihodnosti kluba zagotovo ne bomo postavljali pod vprašaj."