"Veseli me, da imamo v zadnjem obdobju najboljše tekmovalne rezultate v zgodovini, prav tako pa so lepi obeti tudi za naprej. Lani je bil vrhunec v južnokorejskem Daeguju, kjer je Primož Kozmus osvojil bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. Barbara Špiler je osvojila zlato na mladinskem SP v metu kladiva, Robert Rennner je bil prvi na mlajšem mladinskem SP v skoku s palico, Žan Rudolf pa drugi na mladinskem EP na 800 m. Velike uspehe so dosegli tudi gorski tekači. Šest maratoncev pa je doseglo norme za mednarodne tekme, kar je plod podpore AZS za teke na dolge in srednje proge, kjer je pred tem zevala največja luknja. Za izjemno člansko generacijo na velika vrata prihaja številčen in obetaven mladi rod," je nekaj tekmovalnih dosežkov uvodoma izpostavil predsednik AZS Peter Kukovica.

Kukovica je kot slabost na tekmovalnih prizoriščih izpostavil le izpad reprezentance Slovenije iz prve lige evropskega atletskega pokala, kar je ugotovil tudi nadzorni odbor (NO). Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta, je dejal, da se bo glede na moč ekipe reprezentanca prihodnje leto gotovo ponovno uvrstila v prvo ligo. NO je tudi ugotovil, da država iz proračuna za AZS ni namenila še nobenih sredstev, predlagal pa je tudi aktivnosti pri črpanju sredstev iz evropskih strukturnih skladov.

AZS je za lani načrtovala 1,092 milijona prihodkov, dobila pa je nekaj več, 1,1 milijona. "Nihče ni odpovedal sponzorske pogodbe, dobili pa smo dva nova... Leta 2008 smo najeli 197.l00 evrov kredita za nakup lastnih prostorov v Ljubljani. Kredit se je sedaj znižal na 106.000, torej smo že plačali polovico glavnice. Čez tri leta bodo prostori že povsem naši, kar bomo storili z denarjem, ki bi ga sicer namenili za plačevanje najema prostorov. Mislim, da bomo tudi to leto finančno pokrili vse aktivnosti zveze. Zato nismo dajali pretiranih obljub in smo načrte pripravili na realnih temeljih. Cilj so tudi odličja na velikih tekmovanjih. Nadaljevali bomo z mednarodno ligo na prostem in tudi v zimski sezoni, ki je bila v tej sezoni izpeljana prvič. Pospešiti želimo sodelovanje s klubi, kar smo sicer izboljšali v zadnjem obdobju," je med drugim napovedal Kukovica.

Na zelo kratki skupščini AZS praktično ni bilo vsebinskih razprav.