"Princ Philip bo na opazovanju v bolnišnici ostal še nekaj dni," so sporočili iz palače. "Princ je seveda razočaran, da se ne bo mogel udeležiti današnjega koncerta ob diamantnem jubileju," so še dodali.

90-letni princ je bil še v nedeljo skupaj s kraljico in ostalimi člani kraljeve družina na plovbi po reki Temzi, v kateri je v okviru praznovanja sodelovalo tisoč različnih plovil. Dogodek je zaznamovalo hladno in vetrovno vreme, kar je verjetno pripomoglo k vnetju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Philipa, ki bo v soboto praznoval 91. rojstni dan, so v bolnišnico kralja Edvarda VII. pripeljali z gradu Windsor. Tako bo žal zamudil današnji koncert pred Buckinghamsko palačo, na katerem bo nastopila vrsta znanih glasbenikov, vključno s Paulom McCartneyjem, Eltonom Johnom in kitajskim virtuozom na klavirju Lang Langom.

Princ je v zadnjih letih zmanjšal število obveznosti, vendar ima še vedno kar natrpan urnik. Med lanskimi božičnimi prazniki je štiri dni preživel v bolnišnici, potem ko je utrpel bolečine v prsih in uspešno prestal operacijo, poroča ameriška tiskovna agencija AP.