Zaradi ukinitve Policijske uprave Postojna se mora 70 policistov vsakodnevno voziti na delo v Koper, sedem pa v Ljubljano. V Postojni je ostala prazna stavba policijske uprave, ki je bila ob pomanjkljivem upravljanju v tem letu dni tudi poplavljena.

Libra ni prinesel zaželenih prihrankov

Projekt Libra tako po njegovem mnenju ni prinesel želenih prihrankov. Zato se Ocepek sprašuje, kdo bo sedaj odgovarjal za neuspeli projekt, čeprav so ob njegovi uvedbi zatrjevali, da bo odgovornost nosilo vodstvo policije.

"Z novim projektom, ki je v pripravi, bodo ugotavljali število presežnih delavcev v policiji. Tako bodo morali nekateri v pokoj, ob tem da na terenu policistov primanjkuje," je dejal Ocepek. To naj bi bilo opazno še posebej v poletnih mesecih, ko nekatere policiste iz policijskih postaj Postojna, Ilirska Bistrica in Cerknica premestijo na obalno območje, je še povedal Ocepek.

Po njegovih podatkih dela na območju nekdanje policijske uprave Postojna zaradi nadzora schengenske meje veliko policistov, ki se dnevno vozijo iz Maribora, Ptuja in od drugod. Poleg 12-urnega delavnika imajo tako vsakodnevno tudi štiri ure vožnje, zdaj pa jim zmanjšujejo še potne stroške. Ocepek je povedal, da bo sprejeti dogovor o varčevalnih ukrepih potne stroške znižal tako, da bodo komajda še pokrili ceno bencina.

Prihraniti bi se dalo

Vendar bi se po Ocepkovem mnenju dalo tudi veliko prihraniti. Tako je vodstvu policije svetoval, naj novo stavbo združene policijske uprave Koper zgradijo v Postojni, kjer je cena zemljišč veliko nižja kot na Obali, prostora pa v nekdanjo postojnski vojašnici veliko.

V Kopru namreč iščejo novo lokacijo, saj je sedanja stavba neustrezna in premajhna. To njegovo zamisel podpira tudi postojnski župan Jernej Verbič, ki meni, da bi bila lokacija za stavbo policijske uprave Koper ustrezna, še posebej če bodo v prihodnosti s koprsko policijsko upravo združili še novogoriško.