Večtisočglava množica tekačic se je najprej ogrela pod budnim očesom tekaških inštruktorjev in se ob poku startne pištole neučakano pognala v dir. Ker se dober del tako pet- kot desetkilometrske proge kar precej vzpenja, so nekatere že po dobrem kilometru tekaški korak zamenjale s hojo in klepetom, medtem ko so si tiste bolj tekmovalne pot med roza obarvanimi skupinicami tekačic utirale kar s komolci. Navijači ob ciljni črti, tokrat je bilo med njimi opaziti več moških obrazov, ki so na ramah skrbno nosili nahrbtnike in darilne vrečke svojih dam, so prve tekačice na pet kilometrov čez ciljno črto pospremili že po dvajsetih minutah, medtem ko je najhitrejša na desetkilometrski preizkušnji v cilj pritekla po dobrih 36 minutah.

Ciljno črto je uspešno prečkala tudi Jožica Cajnko, ki je na lanskem teku za ženske prejela donacijo v vrednosti 8000 evrov za nakup nove nožne proteze. Nekdanja tekačica na 1000 metrov, ki ji je bolezen v srednji šoli preprečila nadaljnjo športno kariero, je po dveh mesecih intenzivnega treninga z ekipo Športnega zdravnika na sobotnem tekaškem prazniku v družbi inštruktorice in prijateljic uspešno pretekla pet kilometrov. "S športom se nisem ukvarjala že deset let in današnji dosežek je potrditev sebi, da zmorem in da je z malo volje mogoče prav vse," je bila vesela Cajnkova, ki si je že zadala cilj, da prihodnje leto razdaljo preteče še nekoliko hitreje.

Letošnja prireditev je ponovno minila v znamenju dobrodelnosti. V imenu vseh tekačic so organizatorji tudi tokrat predali 8000 evrov Rehabilitacijskemu inštitutu Soča, ki bo denar namenil za novo nožno protezo, medtem ko so tekačice pridno zbirale tudi zamaške za Simona Vogrinca, ki je oktobra zaradi sprožitve mine na Jahorini v Bosni in Hercegovini ostal brez obeh nog.