"Okolje je izjemno, a kamp sodi v sam evropski vrh," nam je pripovedovala nemška družina, ki se veliko vozi po kampih Evrope. Slovenijo šele odkrivajo, a Nemci in Nizozemci prepričljivo vodijo na lestvici častilcev blejskih lepot. Kamp dejansko vsako leto ponuja nekaj več in kot nam je povedala Alenka Bešter, ki skrbi za stike z javnostjo v Savi Turizmu, so v kamp zadnja leta vložili več kot pol milijona evrov.

Če je bil pred leti kamp na Šobcu pojem kakovosti, mu je blejski zdaj zagotovo dostojen tekmec - v marsičem pa je celo v ospredju. Ekološka vasica "lesenih šotorov" je doživela izjemen odziv, pohvale v tujini in velik obisk slovenskih gostov. Prav zdaj namenjajo gostom še štiri velike šotore za šest oseb s - kopalnicami. Da imajo res posluh za goste, dokazuje tudi možnost najema pasjega domovanja in storitev sprehajanja psov gostov.

"Letošnja novost je prenova sanitarnega objekta, kar bo omogočilo gostom tudi najem lastnih, zasebnih kopalnic in to je v slovenskih kampih novost," je dejala Beštrova. Podatki o lanski sezoni pokažejo, da je 32.700 gostov ustvarilo več kot 84.000 nočitev in domala vsako leto se število povečuje.

Aprilsko slabo vreme je vplivalo na obisk, maj pa je bil kar izjemen. Urejena plaža v Zaki, pestra dodatna ponudba in ekološki pridih kampa z 280 prostori za kampiranje, osmimi "gozdnimi vilami" in 10 novimi zasebnimi kopalnicami v prihodnosti pa so delčki ponudbe, ki na Bled usmerja vedno več gostov, zlasti Nizozemcev in Nemcev.