Tako Madžari (pripravljajo se na OI v Londonu; brez Ilyesa, Mocsaija, Miklerja, Pereza in Puticsa) kot Slovenci so nastopili oslabljeni, ekipa selektorja Borisa Deniča pa je še drugič v petih mesecih premagala vzhodne sosede: na EP v Srbiji je bilo 32:30. Slovenija je minimalno vodila večji del tekme, občutno razliko si je prvič priigrala pri 24:20 v 50. minuti, enako pa je imela tudi pet minut pred koncem (27:23), ko je bilo konec vseh dvomov o zmagovalcu.

"Fantje so odigrali kakovostno in disciplinirano. Vsi so dobili priložnost za igro, zato sem jih veliko rotiral. Imeli smo boljša in slabša obdobja in nihanja tako v napadu kot v obrambi, vsekakor pa je bila tekma plus v pripravah za Portugalce," je razplet tekme z Madžari, ki so bili za Slovenijo usodni v kvalifikacijah za SP 2011 na Švedskem, komentiral selektor Boris Denič. Po tekmi se je slovenska reprezentanca vrnila v pripravljalno bazo v Zreče, kjer bo danes dopoldan prvič trenirala v popolni zasedbi. Po popoldanskem treningu čaka nekatere reprezentante še ena obveznost. V Rdeči dvorani v Velenju bodo Uroš Zorman, Dragan Gajič, Marko Bezjak, Jure Dolenec in Matevž Skok (prav tako tudi Ana Gros, Neli Irman, Branka Zec in Nina Jeriček) od 17. ure dalje sodelovali na rokometnih in glasbenih delavnicah v okviru človekoljubnega projekta, ki ga Beli obroč Slovenije pripravlja za otroke, žrtve kaznivih dejanj.

Na šesti tekmi v kvalifikacijah za EP so slovenske rokometašice še petič izgubile in osvojile zadnje mesto v skupini 5. V predmestju Dunaja, kjer domuje tudi slovita ženska ekipa Hypo, so Slovenke odlično začele (5:2, 6:3), a je nato sledil njihov kar desetminutni strelski post. V tem času so gostiteljice (Katrin Engel je že v prvem polčasu dosegla sedem golov) naredile delni izid 6:0, po raztrgani in neučinkoviti igri Slovenije pa so si Avstrijke sredi drugega polčasa priigrale že deset zadetkov prednosti (24:14).

A v zadnjem delu so se Slovenke prebudile in se dvakrat približale le na dva gola zaostanka: prvič pri 25:27 v 57. minuti in drugič pri 26:28 minuto kasneje. A usodo gostij je s svojim enajstim zadetkom zapečatila Laura Magelinskas ter Avstriji priigrala šesto zmago na sedmi medsebojni tekmi in tretje mesto v skupini. "Tekmo smo odlično začeli, vmes precej padli, v končnici spet igrali dobro. Lahko bi celo izenačili, a se nam ni izšlo. Odlična predstava proti Švedski je telesno in duševno izčrpala moje igralke, najboljše so tokrat odigrale slabše, a pokazali so se nekateri novi obrazi," je ocenil Tone Tiselj, selektor reprezentance Slovenije. Končni vrstni red v skupini 5: Švedska 11, Češka 8, Avstrija 3, Slovenija 2.